• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2021

15:25

TITOV UNUK OSUĐEN NA 8 MESECI ZATVORA! Pobegao posle nesreće u kojoj mu je poginuo prijatelj!

Vesti

TITOV UNUK OSUĐEN NA 8 MESECI ZATVORA! Pobegao posle nesreće u kojoj mu je poginuo prijatelj!

Podeli vest

Edvard Broz, (70) jedan od unuka nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, osuđen je u odsustvu u Višem sudu u Beogradu na osam meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće iz 1992. godine u Zemunu u kojoj je poginuo njegov prijatelj G.P.

Njemu je izrečena prvostepena presuda u odsustvu jer je u bekstvu od 2008. godine i navodno živi u Zagrebu.

Osuđen je za krivično delo “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu. Sednica Apelacionog suda po žalbama na ovu prvostepenu presudu zakazana je za četvrtak, 11. mart.

Edvard Broz je odmah posle udesa pobegao u Hrvatsku, ali je 16 godina kasnije uhapšen 21. januara 2008. na granicnom prelazu Batrovci, kad je pokušao da uđe u Srbiju. Posle tri dana pritvaranja pušten je da se brani sa slobode, ali mu je oduzet pasoš i naloženo da se na 15 dana javlja policiji.


Krajem marta 2008. godine, on se pojavio na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu i izneo odbranu i kajanje za smrt prijatelja, ali je ponovo pobegao.

Tačnije, nije se pojavio na rocištima u maju, junu i septembru 2008, pa sud u oktobru te godine za njim raspisao međunarodnu poternicu.

Ovaj predmet je bio u prekidu u Višem sudu u Beogradu, ali je početkom prošle godine počelo suđenje u njegovom odsustvu, koje je okončano pomenutom presudom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEKO IZ MASE

pre 3 godine

Нису му јавили да је дедек умерл, не!

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija