• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2021

15:29

ŽIVOTA GA JE KOŠTAO KOBNI SELFI!! Potresni detalji pogibije mladića! Žestok strujni udar bacio je Bojana sa vagona na zemlju!

Vesti

ŽIVOTA GA JE KOŠTAO KOBNI SELFI!! Potresni detalji pogibije mladića! Žestok strujni udar bacio je Bojana sa vagona na zemlju!

Podeli vest

Bojan A. (20) nastradao je oko 03.30 ujutru na železničkoj stanici u Rumi kad ga je na vagonu udarila struja napona od 25.000 volti. Nastradali mladić čekao je sa drugom voz za rodni Šabac kada se u jednom trenutku popeo na vagon da napravi selfi

Prema saznanjima Informera Bojan A. je zajedno sa drugom I.J. čekao voz za Šabac koji trebalo da krene oko 03.45 sati. Nekih petnaestak minuta pre polaska kompozicije nesrećni mladić je iznenada došao na ideju da se popne na jedan od parkiranih vagona i napravi selfi.

- Bojan se uz pomoć stepenica popeo na vagon i nekoliko puta slikao sebe mobilnim telefonom. Drug koji ga je čekao na zemlji ga je pozvao i mladić je krenuo da silazi sa vagona. U tom trenutku udarila ga je struja napona od oko 25.000 volti i on je pao na spojnicu koja spaja vagone - kaže naš izvor iz istrage.

Foto: informer.rs

 

Prilikom pada Bojan A. je ostao bez svesti, a prvi u pomoć mu je pritrčao prijatelj sa kojim je zajedno čekao voz.

- Njegov drug mu je prišao i počeo da ga masira i poliva vodom. Dozivao ga je po imenu, ali je bilo uzalud. Teško povređeni mladić imao je užasne opekotine po telu i veoma brzo je izdahnuo. Njegov drug je obavestio zaposlene na stanici koji su pozvali hitnu pomoć i policiju - napominje naš sagovornik.

Lekari Hitne pomoći mogli su da konstatuju smrt nesrećnog mladića čije je telo ostalo da leži na spojnici vagona. Nakon policijskog uviđaja telo nastradalog preneto je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije koja bi trebalo da pokaže tačno vreme i uzrok smrti. Povodom tragedije oglasila su se zajedničkim saopštenjem kompanije "Srbija kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije" koje žale zbog gubitka jednog mladog života. 

Ne penjite se na vagone, direktno ugroćavate život!

Nadležni apeluju na sve, a posebno na mlađu populaciju, da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život. Kako se navodi u saopštenju, kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Foto: informer.rs

 

Obe još jednom apeluju na sve, a posebno na mlađu populaciju, da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život. Poslednja slična tragedija dogodila se 25. maja prošle godine kada je u Pančevu nastradao dečak Leon A. (12) koga je takođe udarila struja jačine 25.000 volti. Dečak se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom koloseku kako bi ga drug slikao, ali je tada ušao u zonu opasnosti. Dok se uspravljao, ubila ga je struja iz kontaktne mreže. N.Š.

Slični slučajevi

jun 2016 - Na železničkoj stanici u Jagodini dogodila se teška tragedija kada je Luka J. (16) stradao od strujnog udara. Mladić se u igri popeo na vagon kada se dogodio strujni udar.

april 2016 - Maloletni P. I. (17) iz Niša zadobio je opekotine opasne po život nakon što ga je udarila struja napona 25.000 volti kada se popeo na jedan od vagona parkiranih na sporednom koloseku železničke stanice u Nišu.

*oktobar 2015 - Jovan Svorcan (19) stradao je od strujnog udara dok se peo na vagone na teretnom terminalu Glave železničke stanice u Beogradu, dok je njegov drug Bogdan Radičević (19) zadobio teške opekotine po celom telu. 

Foto: informer.rs

 

*septembar 2015 - Zoran Petrović iz Niša poginuo na pruzi kada je metalnom šipkom kojom je tresao orahe prišao železničkoj kontaktnoj mreži

*septembar 2014 - Danijel Đorđević (16) iz Jagodine nastradao kada ga je na vagonu na železničkoj stanici u tom gradu udarila struja i spržila mu 80 posto

* jun 2014 - osamnaestogodišnjem M. N. iz Čačka struja spržila 25 posto kože dok se peo na vagon-cisternu kako bi s drugovima napravio selfi

*februar 2014 - Nikola Vlajković (16) na mestu stradao kada se aktivirao Voltin luk na železničkoj stanici u Batajnici

* april 2013 - Đorđe Mitić (12) na mestu ostao mrtav od strujnog udara dok je pokušavao da se popne na vagon na niškoj železničkoj stanici 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 3 godine

Обратио сам се писменим путем Председнику и Премијерки да кренемо са атрактивним акцијама по телевизијама и школама у циљу спречавања СМРТНИХ несрећа на прузи.НИКАДА НИЈЕ БИЛО ОДГОВОРА?Сарадници министарке Зоране која је била задужена за саобраћај спрдали су се са мојим предлозима. А ја сам један од најбољих саобрађајних стручњака за саобраћај у Србији.А још бољи таворе по буџацима и нико их ни зашта не пита.За то време садашњи министар саобраћаја је спрдња са понашањем.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija