• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.05.2021

23:15

Unakazili ljude, sad se brane ćutanjem! LAŽNOM HIRURGU I NJEGOVOJ MAJCI SUDIJA ODREDIO PRITVOR DO 30 DANA!

Vesti

Unakazili ljude, sad se brane ćutanjem! LAŽNOM HIRURGU I NJEGOVOJ MAJCI SUDIJA ODREDIO PRITVOR DO 30 DANA!

Podeli vest

Lažni hirurg Sava Knežević i njegova majka Danijela, koji su se godinama predstavljali kao lekari i osakatili na desetine ljudi, u tužilaštvu nisu rekli ni reč u svoju odbranu. Prevaranti su na saslušanju pred tužiocem bili potpuno hladnokrvni i nisu pokazali ni trunku kajanja zbog užasnih ožiljaka koje su za ceo život napravili svojim žrtvama!?!

Sudija je Savi i njegovoj majci na predlog tužioca odredio pritvor do 30 dana kako ne bi ometali postupak i uticali na svedoke.

Tužilaštvo će, kako saznajemo, uporedo proveravati i imovinu Kneževića, a ukoliko se utvrdi da su stan u Beogradu na vodi i skupoceni automobil "mercedes" CLA klase kupili od novca zarađenog od nadrilekarstva, odgovaraće i za krivično delo pranja para (pogledajte okvir)!

Veštačenje

Kako nezvanično saznajemo, u istrazi će za početak biti ispitano pet svedoka. To su zdravstveni radnici koji su radili kod Save u nelegalnoj ordinaciji na Terazijama, među kojima su i dva anesteziologa i jedan anestetičar. Biće saslušano i prvih sedam žrtava "kasapina sa Terazija", jedan muškarac i šest žena, od kojih je jedna iz Hrvatske i jedna Srpkinja koja živi i radi u Švajcarskoj.

- U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati za sada sedam oštećenih lica, pet zdravstvenih radnika u svojstvu svedoka, kao i druge svedoke, i pribaviti medicinsku dokumentaciju oštećenih. Naložićemo i veštačenje kako bi se utvrdilo da li su osumnjičeni oštećenim licima naneli teške telesne povrede ili im je zdravlje teško narušeno. U zavisnosti od odbrane osumnjičenih, tužilaštvo će naložiti njihovo komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje, kako bi se utvrdilo da li su bili uračunljivi u vreme izvršenja krivičnih dela. Nakon završenog dokaznog postupka, biće doneta odluka o daljem postupanju - saopštili su u tužilaštvu.

Ovim prevarantima preti najmanje deset godina zatvora jer su se u poslednjih pet godina lažno predstavljali kao plastični hirurzi. Sava Knežević se sumnjiči da se bavio nadrilekarstvom i da je svojim žrtvama naneo ozbiljne telesne povrede. S druge strane, njegova majka Danijela osumnjičena je da mu je pomagala u izvršenju ovih krivičnih dela.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je u neregistrovanoj ordinaciji 'Dr Sauvage' za novčanu naknadu pružao medicinske usluge i izvodio na pacijentima medicinske zahvate poput liposukcije, transfera masti i korekcije usana, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen. Ordinacija nikada nije prijavljena niti upisana u registar Agencije za privredne registre.

- Nakon izvršenih medicinskih zahvata oštećenima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom - lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada sedam oštećenih osoba. U svemu mu je pomagala majka, iako joj je bila poznata činjenica da njen sin radi bez odgovarajuće stručne spreme i bez licence.

- To je potvrđeno od strane svih lekarskih komora, kao i od Ministarstva zdravlja. Osumnjičeni se oglašavao preko društvenih mreža, a u svrhu reklamiranja koristio je svoj Instagram profil, kao i Instagram naloge pojedinih javnih ličnosti - naveli su u tužilaštvu.

Da li su uračunljivi?
Nije isključeno da će tužilac tražiti psihijatrijsko veštačenje Save i Danijele
Dr Davidović: Hvala MUP-u na brzoj reakciji

Predsednica Udruženja interdisciplinarne estetike i antiejdžing medicine Srbije dr Kristina Davidović pozdravila je akciju policije i tužilaštva.

- Veoma smo zahvalni Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu zdravlja što su momentalno reagovali i što je ovako brzo došlo do hapšenja. Vreme je da svi zajedno konačno stanemo na put nadrilekarima i sprečimo da se ovo dogodi drugim ljudima! Verujem u naš tim, u udruženje, u nadležne organe i da radimo ispravnu stvar. To dugujemo žrtvama, da dobiju pravdu nakon svega što su prošli. Ovo nije kraj, nastavljamo dalje - kaže naša sagovornica.

Poreska proverava odakle Kneževiću besna kola i stanovi

Ako se utvrdi da je Sava Knežević imovinu stekao na nelegalan način, biće optužen i za pranje novca! Kako saznajemo, Poreska uprava pri Ministarstvu finansija, paralelno sa policijom i tužilaštvom, proverava svu imovinu Save Kneževića koju je poslednjih pet godina stekao radeći na crno i izbegavajući da plaća porez.

Sumnja se da je Knežević nelegalno kupio stan i garažu od 270.000 evra u ekskluzivnom naselju Beograd na vodi, kao i skupoceni automobil "mercedes" CLA klase koji košta najmanje 20.000 evra. Na listi za poresku proveru naći će se i vredna medicinska oprema kojom je sakatio žrtve.

Sumnja se da je ovaj prevarant zaradio milione operišući pacijente "na crno". Prema svedočenju oštećenih pacijenata iz inostranstva, oni su mu preko "Vestern juniona" prebacivali novac za intervencije.

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kažu da će proveravati i imovinu Kneževića, nakon čega će biti pokrenut poseban postupak.

- Tužilaštvo će nakon svih prikupljenih dokaza naložiti i posebnu proveru imovine osumnjičenih stečenu bavljenjem ovim nelegalnim poslom, a sve u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenih eventualno stiču elementi i krivičnog dela pranja novca, nakon čega će tužilaštvo sve prikupljene dokaze kao poseban predmet dostaviti na ocenu i dalje postupanje nadležnom tužilaštvu - rekli su oni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija