• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2021

16:09

OSUĐEN VOZAČ ŠLEPERA SMRTI! U stravičnoj nesreći život izgubilo pet radnika, punom brzinom u zaustavnoj traci SAMLEO JE NJIHOV KOMBI

Vesti

OSUĐEN VOZAČ ŠLEPERA SMRTI! U stravičnoj nesreći život izgubilo pet radnika, punom brzinom u zaustavnoj traci SAMLEO JE NJIHOV KOMBI

Podeli vest

Goran Blagojević (48) iz Kraljeva, osuđen je u Osnovnom sudu u Nišu na sedam godina zatvora jer je vozeći šleper 29. novembra 2019. godine na auto-putu Beograd - Niš u visini Donje Trnave izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je stradalo pet radnika iz Kragujevca dok su dvojica povređena teško, a još četiri lako

Goran Blagojević (48) iz Kraljeva, osuđen je danas u Osnovnom sudu u Nišu na sedam godina zatvora jer je vozeći šleper 29. novembra 2019. godine na auto-putu Beograd - Niš u visini Donje Trnave izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je stradalo pet radnika iz Kragujevca dok su dvojica povređena teško, a još četiri lako

Blagojević je oglašen krivim da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 Krivičnog zakonika. Stravična nesreća desila se pomenutog dana oko 10.35 časova kada je Blagojević šleperom marke "skania", krećući se u pravcu ka Nišu, u punoj brzini naleteo na kombi marke „folksvagen“ sa radnicima iz Kragujevca koji se zaustavio u zaustavnoj traci zbog kvara.

- Bez opravdanih razloga, svojom desnom stranom vozila i većim delom gabarita, prešao je i kretao se zaustavnom trakom koja predstavlja obeleženi uzdužni deo puta namenjen isključivo za zaustavljanje vozila koja se zbog nepredvidivih razloga moraju zaustaviti i kojom je zabranjeno kretanje vozila.

Navedenu radnju svojim vozilom nije smeo da preduzme niti da istu započne pre nego što se uveri da može da je izvrši na bezbedan i propisan način, obzirom da je na zaustavnoj traci celim svojim gabaritom usled kvara bilo zaustavljeno putničko motorno vozilo „folksvagen“ te je usled prelaska i kretanja zaustavnom trakom došlo do kontakta prednjeg čeonog dela „skanie“ sa zadnjom stranom „folksvagena“.

Foto: Informer

 

Od siline udarca „folksvagen“ je odbačen u metalnu zaštitnu ogradu pored puta, odbio se od nje, nakon čega se prevrnuo na levi bok. U trenutku kontakta je u vozilu bilo devet a ispred dva lica, navodi se u optužnom predlogu tužilaštva.

Od siline udara šasija kombija bila je potpuno je smrskana, a oko nje su se nalazila tela nastradalih. Povređeni su sa sedam saniteta Hitne pomoći prevezeni u KC u Nišu gde im je ukazana pomoć i gde su zadržani na lečenju.

Na licu mesta nastradali su Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40) i Srđan Jovanović (34), zet i šurak, kao i Žikica Veličković (19). Povredama su u bolnici kanije podlegli vozač kombija Dejan Ristić (34) kao i Boris Stanojević (32). Stefan Velić (20) i Milan Mihajlović (29) zadobili su teške telesne povrede dok su lakše povrede zadobili Boško Mihajlović (53), otac teško povređenog Milana, Goran Nikolić (41), Miroslav Stojković (35) Igor Veličković (45), otac nastradalog Žikice.

Osnovno javno tužilaštvo tražilo je da bude kažnjen najstrožom kaznom koju zakon propisuje za to krivično delo a to je osam godina zatvora.

Vozač šlepera se branio kako nije video kombi

Jedan od povređenih radnika Boško Mihajlović (53) iz Kragujevca ispričao je odmah posle nesreće da su svi povređeni radnici firme iz Beograda i da su pošli u Leskovac na teren da postavljaju kablove. On je preživeo naletanje šlepera jer se u momentu sudara nalazio van vozila.

Foto: T. J.

 

Blagojević se pred sudom branio da ne zna kako je došlo do udesa I da nije video kombi sa radnicima dok ih nije udario.

- Nisam ih video dok ih nisam udario, i danju i noću razmišljam o tome kako je došlo do toga. Vozio sam najnormalnije, nisam koristio mobilni telefon, nikakvih problema u vožnji nisam imao. Ne daj Bože ovo nikome, nikada više nisam seo za volan, niti ću ikad više u životu – branio se Blagojević na suđenju. On je na dajući odbranu, suznih očiju, pokušavao da se priseti šta je uradio tog dana.

- Možda me je 50 metara pre mesta udesa preticalo neko vozilo, te sam instinktivno skrenuo udesno... Tek kada sam udario u kombi video sam šta se desilo. Stao sam i izašao iz kamiona... I to je sve – ispričao je Blagojević ranije pred sudom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija