• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

01.12.2021

13:09

U srcu mi je ostala praznina, napustio si mene i naša dva anđela... Poruka supruge stradalog radnika kida srce

facebook

Vesti

U srcu mi je ostala praznina, napustio si mene i naša dva anđela... Poruka supruge stradalog radnika kida srce

Podeli vest

"U mom srcu je ostala praznina, ali i sreća jer sam imala najsjanije biće pored sebe. Tako brzo i tako neočekivano napustio si mene i naša dva anđela", napisala je Mirjana Jojić, supruga Miljana Jojića (38), radnika kompanije "EdePro" koji je poginuo u ogromnoj eksploziji koja se dogodila pre nekoliko dana u Bubanj Potoku

Mirjana se od supruga oprostila uz teške reči i obećanje da će njihovo dvoje dece, čuvati i paziti, piše Blic.

- Ljubav, radost, sreća, poštenje, plemenitost, nestali su i zauvek otišli. U mom srcu je ostala praznina, ali i sreća jer sam imala najsjanije biće pored sebe. Tako brzo i tako neočekivano napustio si mene i naša dva anđela. Ostaje mi samo da ti dam obećanje da ću ih paziti i čuvati. Oni su mi jedina i najveća snaga koju imam i koju si mi ostavio da mi daju volju da nastavim da živim bez tebe. Svu sreću u životu koju si mogao da mi pružiš kao čovek ženi, pružao si nesebično i od sveg srca. Kada već tako mora, putuj s anđelima, ljubavi, i znaj da si zauvek naš i mi zauvek tvoji - napisala je supruga Mirjana.

Foto: Marko Đoković

Podsetimo, u velikoj eksploziji koja se dogodila 16. novembra u fabrici raketnog goriva "EDe Pro" u Bubanj Potoku poginuli su Miloš Saković, Bojan Ružić i Miljan Jojić, dok je povređeno preko 20 radnika, od kojih se troje nalaze u životnoj opasnosti. Potresnim rečima od trojice muškaraca oprostili su se najbliži, ali, po prvi put, i kompanija "EDePro".

Firma se oprostila od poginulih

Iz ove kompanije od poginulih Miloša Sakovića, Bojana Ružića i Miljana Jojića oprostili su se istim rečima:

- S velikom tugom i bolom zbog pretrpenog gubitka, opraštamo se od našeg dragog prijatelja i kolege. Neka te u tišini večnog mira prate naša ljubav i poštovanje, jači od vremena i zaborava.

Miljanov brat blizanac, Jovan Jojić, objavio je čitulju u kojoj je naveo da se blizanačka ljubav ne može meriti ni sa jednom na svetu, te da će svog brata večno voleti i pamtiti.

- Blizanačka ljubav se ne može meriti ni sa jednom na svetu. Brate moj, otišao si iznenada i ostavio tugu i prazninu u mom srcu zauvek. Putuj, moj mili brate, s anđelima i znaj da ću te večno voleti i pamtiti.

Istraga u toku

Istragu u slučaju eksplozije fabrike "Edepro" u Bubanj Potoku i dalje vodi Drugo osnovno tužilaštvo, iako je, kako je navedeno, uviđaj rađen zajedno sa Višim javnim tužilaštvom.

- Slučaj za sada vodi Drugo javno tužilaštvo. Sprovodimo istragu koja je šira od sprovođenja istrage samo na terenu. Zbog specifičnosti slučaja, ovakva istraga ne može da se završi u kratkom vremenskom periodu - rečeno je iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva.

Podsetimo, tri osobe su poginule, najmanje 20 je povređeno u stravičnoj eksploziji u fabrici "EdePro" u Leštanima kod Bubanj Potoka na samo 15 kilometara od centra Beograda. Dve osobe, Miljan Jojić (38) i Miloš Saković (21) poginule su na licu mesta, dok je treći radnik, Bojan Ružić (28) teškim povredama podlegao u bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama, ekplodirale su modifikovane rakete za VBR (višecevni bacač raketa) tipa BM-21 "grad", pod oznakom G-2000.

Inače, ono po čemu je "Edepro" bio poznat je proizvodnja čvrstih raketnih goriva, raketnih motora i artiljerijsko-raketnih sistema različitog kalibra. U ovoj fabrici se proizvode i bespilotni helikopteri, a u fabrici se u trenutku nesreće nalazilo 500 raketa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!
Fudbal

Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!

Više od dve decenije prošlo je od kako je prvi iz porodice Zidan kročio na "Santijago Bernabeu", od tada sve od 30. juna uvek je makar jedan bio deo "kraljevskog kluba", ali odlaskom Tea i Elijaza - dinastija se završava.

28.05.2024

23:41

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31