• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

24.03.2022

08:37

BIO JE REŠEN DA NAS OBOJE RAZNESE U KOLIMA! Jezivo svedočenje žene koja je preživela eksploziju bombe kod Kruševca!

Privatna arhiva

Vesti

BIO JE REŠEN DA NAS OBOJE RAZNESE U KOLIMA! Jezivo svedočenje žene koja je preživela eksploziju bombe kod Kruševca!

Podeli vest

Mnogo smo se voleli. Ne bi se venčali da nije bilo tako nismo imali zajedničku decu ali on je bio čovek kao melem, na ranu da ga staviš. Njegove poslednje reči su bile da želi da me ubije zato što me mnogo voli.

Ovim rečima započela je ispovest za Informer. rs Violeta Petković Nedeljković (48 ) koju je, kako je i sama rekla, Bog spasio od sigurne smrti, u nedelju kada je njen suprug Saša Nedeljković (52) u kolima aktivirao bombu.

Foto: printscreen

Violeta Petković Nedeljković

 

Od tada je prošlo tri dana ali na njenom licu ostao je trag brutalnog nasilja.

- Misila sam da tog jutra idemo da zapalimo sveće jer nismo bili u situaciji da odemo na zadušnice. Sačekao me je kući s kafom, uvek mi je kuvao kafu...brinuo o mojoj deci, vodio u školu, unuku od tri godine mi smo zajedno čuvali... Rekao je tog jutra da idemo da se prošetamo do Kiselih voda gde je crkvica. Pomislila sam da ćemo otići da upalimo sveće... -priseća se Violet atog kobnog jutra. 

Foto: printscreen

Saša Nedeljković

 

Prema njenim rečima stigli su do crkve, kolima koja je ona vozila, bez ikakvih problema, te da ni u najcnjim snovima nije mogla da sanja horor koji je usledio. 

- Kako smo stigli on je zaključao automatsku bravu na kolima, uzeo ključeve i izvadio bombu. Pitala sam ga zašto zaključava vrata, kao i da treb ada izađemo da zapalimo sveće, rekao je: "Ne idemo mi nigde ovde ćemo da umremo zajedno. Ja tebe toliko volim da želim i na onaj svet da odemo zajedno" - navodi reči supruga Vileta i gotovo u istom dahu dodaje: 

Foto: printscreen

Vileta modrice 

- Pokušala sam da mu objasnim da nema razloga da to radi ali on je krenuo da me udara pesnicom u glavu. Istog momenta mi je krenula krv na nos. Konstantno me je udarao i tvrdio da me voli. Rekla sam mu da to ne mogu da razumem kako udaraš nekoga kog voliš, to nije ljubav. Zapravo sam samo kupovala vreme, nadala se da će odustati. Želela sam da ga ubedim da to ne radi jer nema razloga... - kaže nesrećna žena. 

Prema njenim rečima trajalo je ubeđivanje oko sat vremena. 

- Kroz glavu su mi prolazile scene iz filmova i tražila način kako da se spasim. Nisam znala ni za koliko bomba eksplodira. Dok mi je pričao kako je jedino rešenje da zajedno umremo levom rukom mi je držao desnu, a desnom me je brutalno udarao po glavi. Bomba, koju sam prvi put u životu videla, bila mu je između nogu na sedištu - priseća se Violeta. 

Kako nam je objasnila za tih sat vremena, koliko je trajalo ubeđivanje, izlazili su iz kola i vraćali. 

- Molila sam ga da odem do izvora da operem krv koja mi je već bila i u očima. Pristao je ali me je sve vreme držao za ruku. Mislila sam da ću uspeti da pobegnem, ako izađemo iz kola, ali čvrsto me je držao i udarao na svaki moj pokret govorio je: " Nemoj da pokušavaš da mi pobegneš , ovde sve završavamo " - kaže nserećna žena koja i danas na licu ima tragove brutalnih udaraca u glavu.

Foto: Informer

Mesto gde je Saša aktivirao bombu

Kako je navela u međuvremenu je i jedan poznanik prošao pored njihovih kola. 

- Ljudi tuda šetaju. Taj čovek nas poznaje. Video me je krvavu, zastao i pitao da li je sve u redu. Saša je na to odgovorio: " Sve je kako treba" taj čovek se potom udaljio. Nadala sam se da će zvati policiju jer me je video krvavu ali to se nažalost nije desilo - kaže Violeta. 

Kako je objasnila nekoliko minuta pre nego je aktivirao bombu Saša je pozvao preko Viber aplikacije njenu ćerku koja radi i živi u inostranstvu. 

- Rekao je evo da te ćerka poslednji put vidi. Telefon je mom detetu zvonio ali se srećom ona nije javljala. Potom je on okrenuo još nekoliko brojeva telefona ali mu se niko nije javljao. Nakon toga rekao je: "To je to, nema vajde" bacio je telefon i uzeo bombu u ruke. tada sam se pomirila sa sudbinom i pomislila to je to gotovo je. Molila sam Boga da se što pre okonča i da bude bezbolno - kaže Violete i odmah nastavlja:

- Međutim, kako je uzeo bombu u ruke, pustio je moju desnu. Ne znam kako sam skoro u deliću sekunde uspela da pritisnem dugme desnom rukom da otključam vrata i levom da ih otvorim. Samo sam se prevalila preko sedišta i završila ispod kola. U filmovima ali i čitajući članke Crne hronike sam na trenutak zaključila da bi to mogao da mi bude jedini spas. Tako je i bilo - kaže Violeta i dodaje da je u filmovima ali i čitajući članke Crne hronike na trenutak zaključila da bi to mogao da joj bude jedini spas.  

 

Kako kaže čim je pala sa sedišta odjeknula je ekspolozija. 

- Letelo mi je nešto preko glave ne znam šta. Kada se utišalo podigla sam se i videla Sašu zavaljenog u sedište. Pomislila sam da mu nije ništa, da je bomba igračka. Nigde krvi nije bilo. U daljini na oko 100 metara od nas videla sam jednog čoveka. Vikala sam iz sve snage da zove Hitnu pomoć da je čovek povređen ali on kao da me nije registrovao. Kad sam pogledala ka kolima Saša je otvorio vrata i izašao i pao - priseća se Violeta. 

Potom je stigla policija i hitna pomoć ali Saša je ubrzo potom preminuo. 

- Inspektor mi je rekao da je Saša aktivirao bombu koja eksplodira za svega nekoliko sekundi i da sam pukom srećom preživela. Ja kažem da me je samo Bog sačuvao - kaže Violeta. 

Foto: printscreen

Sahrana Saše Nedeljkovića

Inače, Saša je juče sahranjen. 

-  Bila su mu deca na sahrani ali i njegova majka. Začudilo me je kada mi je rekla da sam ja kriva jer ga nisam lečila na vreme. On nije delovao bolesno ali znam da je ovo uradio iz bolesne ljubomore. Mislio je da ga varam, što naravno nije imalo veze sa istinom. Želeo je da mu budem lepa i doterana, a istovremeno me je non stop kontrolisao. S druge strane on nikada otkako je samnom nije pogledao drugu ženu. Sad vidim da ni to nije dobro - zaključuje razgovor Violeta, majka četvoro dece i baka.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija