• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

04.04.2022

12:50

NASILJE U SMEDEREVSKOJ ŠKOLI! Nastavnik vikao na učenika,obarao ga sa stolice, udarao ...

Opština Gračanica

Vesti

NASILJE U SMEDEREVSKOJ ŠKOLI! Nastavnik vikao na učenika,obarao ga sa stolice, udarao ...

Podeli vest

Težak slučaj fizičkog nasilja od strane nastavnika prema jednom učeniku OŠ "Branislav Nušić" iz Smedereva zabeležen je prošlog četvrtka na petom času u odeljenju osmog razreda

Nastavnik je najpre prišao učeniku, a potom ga povukao snažno, tako da je gotovo pao sa stolice, a onda ga je udario u potiljak. Nastavio je da viče na njega.

Od tada i nastavnik i učenik su na bolovanju, a škola je pokrenula postupak koji će dovesti do suspenzije profesora. Procedure su u toku, kako saznaje Telegraf.

Ono što zabrinjava je činjenica da je nastavnik fizički nasrnuo na učenika koji je sedeo i to pred celim odeljenjem Mada, još nije poznato šta se tačno dogodilo pre sukoba, kao ni šta je usledilo nakon nastanka snimka na času.

Kako nam je kazao direktor škole Dragan Jovičić, u pitanju je miran nastavnik koji je među decom omiljen i da su svi u odeljenju bili iznenađeni postupkom. S druge strane, naš čitalac naveo je da ovakvo ponašanje profesora nije novost, ali da deca "ne smeju da reaguju".

U svakom slučaju, direktor ne opravdava ponašanje koje je na snimku zabeleženo u četvrtak.

- Mi smo napravili akt o suspenziji, ali profesor je na bolovanju, tako da u svakom slučaju ne dolazi na posao. Čeka ga sve ono što je zakonom predviđeno, a to je disciplinski postupak. Šta će tužilac reći, to je posebno - kazao je direktor za Telegraf.

On je dodao i da je povodom ovog slučaja dao i izjavu u policiji.

- Znaju se pravila ponašanja u školi, kako to ide, svako ko tako nešto uradi mora da bude spreman na sankcije, bez obzira što ga je učenik pre toga, prema izjavama nastavnika, vređao psovkama i nazivao pogrdnim imenama. Još nismo u prilici da proverimo izjave oba aktera, jer ne dolaze u školu. Iz izjave učenika odeljenja stoji da je bilo verbalnog sukoba - kazao je direktor.

Majka je učenika, dodaje, vodila lekaru nakon incidenta, pa se on u petak nije pojavio u školi.

- Niko ne opravdava takvu situaciju, bez obzira na uvrede i psovke - podvlači direktor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija