• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Uprava carine

13.04.2022

13:59

MLADUNCI PAPAGAJA PRONAĐENI U GEPEKU! Carinici sprečili krijumčarenje ZAŠTIĆENE VRSTE PTICA

tanjug/MILOS MILIVOJEVIC

Vesti

MLADUNCI PAPAGAJA PRONAĐENI U GEPEKU! Carinici sprečili krijumčarenje ZAŠTIĆENE VRSTE PTICA

Podeli vest

Carinici su na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 37 tek izleglih mladunaca papagaja, među kojima dva ptića pripadaju zaštićenoj vrsti ''Pyrrhura molinae''

Papagaji su pronađeni 12. aprila kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen ''golf'' bugarske registracije, kojim je ka svojoj zemlji sam putovao muškarac (37).

- On je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi, a onda je već otvaranjem prtljažnika bilo jasno da je to daleko od istine. U gepeku su pronađene tri velike kutije sa ukupno 37 tek izleglih papagaja, za koje vozač nije imao apsolutno nikakvu propratnu dokumentaciju - saopštili su u Upravi carine . 

Kako su naveli većina otkrivenih ptica pripada vrsti ''Psittacula krameri'' – plavih i belih nimfi ''Mali Aleksandar'', dok se dve jedinke zelobraznog papagaja ''Pyrrhura molinae'' nalaze na CITES listi zaštićenih vrsta.

Ptići su u saradnji sa inspektorima Uprave za veterinu zbrinuti u zoološkom vrtu Jagodina, dok je putnik koji ih je krijumčario predat u dalju nadležnost policiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija