• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

15.04.2022

17:39

SNIMCI OBARAJU ALIBI OPTUŽENOG ZA UBISTVO NIŠLIJE! Darko se brani utanjem, odbrana tvdi TO NIJE ON!

Vesti

SNIMCI OBARAJU ALIBI OPTUŽENOG ZA UBISTVO NIŠLIJE! Darko se brani utanjem, odbrana tvdi TO NIJE ON!

Podeli vest

Snimci sa video nadzora sa objekata u blizini niškog naselja Beverli Hils gde je 20. novembra 2019. godine ubijen Miloš Radojković (25), mogli bi da budu krunski dokaz protiv Nišlije Darka Mitića (35) optuženog za njegovo ubistvo.

Video zapisi  iz jednog kafića i sa dveju banaka koji su danas u sklopu dokaznog postupka prikazani pred niškim Višim sudom, kako tvrdi tužilaštvo, nesporno dokazuju da je Darko  bio u blizini mesta zločina u vreme kada je Radojković likvidiran. Dok Mitić nastavlja da se brani ćutanjem, njegovi branioci,  advokati Zora Dobričanin i Milan Petrović,  tvrde da osoba koja se vidi na snimcima, nije njihov branjenik.

Mitić se tereti da je  sačekao Radojkovića  ispred njegove kuće u niškom naselju Beverli Hils i u njega ispalio  dvanaest hitaca od kojih ga je pogodilo deset. Motiv zločina, kako tvrdi tužilaštvo je bezobzirna osveta jer mu je Radojković nekoliko meseci pre ubistva zapalio vozilo i to na dan svadbe. Iz tog razloga Darko  tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna zatvora od deset godina do doživotne robije u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Informer DN

Miloš Radojković

Dok je Mitić tokom istrage tvrdio da nije bio ni blizu mesta zločina, upitan da li je on na snimku koji ga smešta  na to mesto u vreme Miloševog ubistva, danas je kazao: Nakon konsultacije sa braniocem, braniću se ćutanjem!

Više javno tužilaštvo eksplicitno je u tvrdnji  da je ubrzo nakon ubistva,  Mitić viđen na tri mesta  koja ga povezuju sa lokacijom zločina.  Najteže ga tereti snimak iz kafića, koji je za razliku od druga dva, vrlo dobrog kvaliteta. Na njemu se vidi da, kako tvrdi tužilaštvo, Darko vidno uznemiren ulazi u taj objekat, nervozno šeta, više puta briše glavu, pije vodu, a zatim uzima telefon od Igora Stupara i poziva svoju suprugu.

Zahvaljujući  tom pozivu registrovanom u telefonskom listingu,  kako je objasnila zamenik VJT u Nišu Irena Radivojević, ustanovljeno je da je na tom mestu bio u 17.47 minuta.  Time  je otklonjena sumnja u vremenski sled događaja s obzirom na to da  nadzorna kamera nije prikazivala realno vreme.  Uzimajući u obzir da je ubistvo izvršeno u 17 sati, tužilaštvo smatra da je i ovo jedan od dokaza da je Mitić izvršilac, posebno uzimajući u obzir da ga i druga dva video zapisa smeštaju na isto mesto u slično vreme.

Foto: Informer DN

 

Osim što je ustvrdila da Darko nije ni na jednom od snimaka, Zora Dobričanin je danas na različite načine pokušala da dovede u pitanje i nalaz veštaka balističara Siniše Anđelkovića.  Tražila  je pojašnjenje njegovog nalaza da je pištolj  kojim je Radojković ubijen iz „ sistema CZ 99“, što kako je istakla navodi na zaključak da se može raditi o tri oružja koja odgovaraju tim kriterijumima.  Insistirala je na nizu detaljnih objašnjenja iz domena balistike pa je saslušanje veštaka  potrajalo skoro tri sata.

Na kraju je zatražila da se izvrši rekonstrukcija događaja te da se obavi veštačenje i dva projektila koja su nađena u telu pokojnog Radojkovića, što je sudija Mirko Drašković odbio sa obrazloženjem da su ti predlozi zakasneli.

Ključni  dokaz protiv Mitića je i biološki trag na jednoj od čaura pronađenih na mestu zločina  koji je odbrana i danas nastavila da osporava.  Stručni savetnik odbrane Dušan Keckarević danas  je ponovio da je polimeru  korišćenom za DNK analizu u niškom Insitutu za sudsku medicinu istekao rok, te da pozitivan rezultat analize bioloških tragova nije validan.  

Dokazni postupak protiv Darka Mitića danas je okončan a na sledećem glavnom pretresu zakazanom za 27. maj odbrana i tužilaštvo moći će da iznesu završnu reč.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija