• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomer/blic

17.06.2022

10:24

UHVAĆEN POSLE 27 GODINA BEKSTVA! Počelo suđenje članu zloglasnog klana Kazalezi, PETROVIĆ OPTUŽEN ZA UBISTVO IZ 1994.

Vesti

UHVAĆEN POSLE 27 GODINA BEKSTVA! Počelo suđenje članu zloglasnog klana Kazalezi, PETROVIĆ OPTUŽEN ZA UBISTVO IZ 1994.

Podeli vest

Predrag Petrović osumnjičen je za ubistvo počinjeno 1994. godine, a njemu je tek posle 27 godina od zločina počelo suđenje u Višem sudu u Beogradu. Prošle godine je uhapšen u italijanskom gradu Kazerta, po poternici.

On se tereti da je u junu 1994. godine u Beogradu ubio Milibora Petrovića, a posle toga sve vreme bio u bekstvu i skrivao se u Italiji.

U tom periodu počeo je da radi za jedan on najopasnijih klanova u Italiji - Kazalezi, a uhapšen je u četvrtak u blizini jednog tržnog centra. Za Petrovićem su i italijanski istražitelji tragali od oktobra 2019, kada je pobegao iz kućnog pritvora, u kojem je bio zbog više krivičnih dela.

- Srpski državljanin posebno se uplašio kada mu je pre bekstva iz kućnog pritvora stiglo rešenje o ekstradiciji u Srbiju zbog ubistva 1994, za koje nisu saopšteni detalji, pa je rešio da pobegne. Tražili su ga skoro dve godine i zbog raznih zločina koje je počinio kao član ozloglašenog klana Kazalezi, a među kojima su i razne krađe, šverc oružja i prijem ukradene robe. Ta dela počinio je u periodu od od 1999. do 2015. - ispričao je tada za italijanske medije izvor iz istrage.

Foto: Informer

 

Italijanska policija je početkom 2021. dobila saznanja da se Petrović s porodicom krije u Kazerti, pa se krajem februara obruč oko njega suzio, pa mu je na ulici napravljena policijska zaseda. Italijanski sud ga je osudio na godinu i pet meseci zatvora za dela koja je počinio u Italiji.

- On je u Italiji prvi put uhapšen 2016, kada su isplivali dokazi da švercuje oružje za kriminalnu grupu Kazalezi, a tada je uhapšeno još 20 osoba koje su bile povezane s ovim prljavim poslovima. Istraga o ovoj grupi započeta je još u septembru 2012, zahvaljujući svedoku-saradniku Paskvalu Favi. On je tužiocima ispričao kako klan Kazalezi dolazi do oružja koje je modifikovano i bez serijskih brojeva - naglasio je izvor.

Negirao ubistvo počinjeno 1994. godine

Petrović je juče na glavnom pretresu u sudu negirao da je počinio ubistvo za koje se tereti i tvrdio da nije pucao u tog čoveka, da nije imao oružje i da tad nije bio u Jugoslaviji.

Iznoseći odbranu ispričao je da mu je otac bio problematičan, te da je odlučio da ode u inostranstvo jer je situacija u zemlji bila loša. Rekao je da je u julu 1994. godine živeo u Napulju i u kafiću gledao Italiju u finalu svetskog prvenstva u fudbalu.

Na sudu je ispričao i da je izgubio pasoš što je navodno i prijavio policiji, pa je sa potvrdom išao u našu ambasadu u Rimu gde su mu izdali dokument o potvrdi identiteta. O zločinu tvrdi da ne zna ništa i da je nevin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Da li je to normalno?" Španac posetio Beograd i ljutito priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira!
Društvo

"Da li je to normalno?" Španac posetio Beograd i ljutito priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira!

Jedan Španac, koji je nedavno posetio Srbiju i Beograd, ljutito je priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira i da bi zbog nje, "pravio skandal" da ju je primetio u Španiji. U svojoj anonimnoj objavi na Reditu objasnio je da se jako zbunio, ali i iznervirao kada je primetio da mu u lokalnim prodavnicama i marketima niko od radnika nije vratio kusur - bio on 2,5, ili 10 dinara.

31.05.2024

20:42

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31