• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

29.07.2022

11:52

INVALIDI S VOŽDOVCA NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI! Na stadionu FK Torlak, PALICAMA POVREDILI DVOJICU MALOLETNIKA

printscreen

Vesti

INVALIDI S VOŽDOVCA NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI! Na stadionu FK Torlak, PALICAMA POVREDILI DVOJICU MALOLETNIKA

Podeli vest

Više javno tužilastvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv dvojice članova navijačke grupe FK Voždovac pod nazivom “Invalidi”, zbog sumnje da su 12. maja 2019. godine napali gledaoce na stadionu FK “Torlak” u Kumodražu tokom utakmice izmedju FK “Torlak” i FK “Studentski grad”.

Tom prilikom jedno maloletno lice zadobilo je tešku telesnu povredu glave, a drugo laku telesnu povredu noge.

Sumnja se da su optuženi Andjelo P. i Aleksa B. zajedno sa trojicom okrivljenih protiv kojih su se vodili posebni postupci, kao i NN licima, ujutro sastali u teretani u naselju Bracha Jerković i dogovorili se da zajedno odu na stadion i od navijača FK “Torlak” oduzmu navijačku zastavu.

Svoje mobilne telefone su ostavili u teretani kako ih policija ne bi otkrila, a sa sobom su poneli drvene motke i tzv. fantomke crveno-bele boje sa oznakama navijačke grupe “Invalidi Voždovac”.

Po njihovom dolasku na stadion većina gledalaca, mahom maloletnih osoba, je pobegla sa dela stadiona u koji su ušli, ali ne i dvojica 16-godišnjaka.

Tom prilikom Andjelo P. je, kako se sumnja, drvenom motkom naneo laku telesnu povredu donjeg dela noge jednom maloletniku, dok je Aleksa B. drugom maloletniku zadao udarac drvenom motkom u predelu glave i naneo mu tešku telesnu povredu u vidu preloma kostiju i povrede sadržaja lobanjske duplje.

Andjelu P. i Aleksi B. na teret se stavlja krivično delo Nasilničko ponašanje na sprotskoj priredbi, a Aleksi B. i krivično delo Teška telesna povreda. Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OPTUŽENI NAJVIJAČI ZVEZDE! Napali i zapalili kombi s navijačima Partizana, Tužilaštvo ih šalje na robiju?!
Hronika

OPTUŽENI NAJVIJAČI ZVEZDE! Napali i zapalili kombi s navijačima Partizana, Tužilaštvo ih šalje na robiju?!

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv petorice osumnjičenih navijača FK Crvena zvezda zbog unapred planiranog, bezobzirnog napada na kombi koji je prevozio navijače FK Partizan, posle održanog derbija izmedju dva tima, 16. aprila 2022. godine oko 22 časova u ataru sela Markovac, opština Mladenovac

26.07.2022

11:56

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta rade ovi?! Rusi otkrili šta se upravo dešava u SAD! Vašington digao celu planetu na noge, razlog je neverovatan!
PANIKA

Šta rade ovi?! Rusi otkrili šta se upravo dešava u SAD! Vašington digao celu planetu na noge, razlog je neverovatan!

Predsednik Komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta Vladimir Rogov nazvao je izjave iznete u Sjedinjenim Državama o razmeštanju američkih trupa u Ukrajinu maskom kako bi se skrenula pažnja stanovništva sa unutrašnjih ekonomskih problema u zemlju i da, pod maskom zamišljene ruske pretnje vladajućem režimu, ostane na vlasti.

06.05.2024

17:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija