• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.08.2022

09:30

EPILOG DESETOGODIŠNJEG SUĐENJA! Lekari krivi za smrt male Dijane, evo sa koliko su godina ZATVORA KAŽNJENI!

Vesti

EPILOG DESETOGODIŠNJEG SUĐENJA! Lekari krivi za smrt male Dijane, evo sa koliko su godina ZATVORA KAŽNJENI!

Podeli vest

Doktor Darko Civkarovski osuđen je na dve godine zatvora, dok će iza rešetaka 18 meseci provesti dr Slaviša Kanački, anesteziolog

Zbog nesavesnog lečenja koje je izazvalo smrtni ishod, pravosnažnom presudom Osnovnog Vranje dr Darko Civkarovski osuđen je na dve godine zatvora, dok će iza rešetaka 18 meseci provesti dr Slaviša Kanački, anesteziolog.

Obojici lekara nakon izdržane kazne biće zabranjeno obavljanje lekarske delatnosti u trajanju od tri godine.

Posle deset godina suđenja dvojica lekara iz Vranja osuđena su na efektivne zatvorske kazne presudom Opštinskog suda u Vranju koju je potvrdio, nakon žalbenog postupka i Apealcioni sud u Nišu, kažu u vranjanskoj pravosudnoj instituciji.

Apelacioni sud je smanjio prvostepenu kaznu zatvora Civkarovskom koji je osudjen na tri, a Kanački na dve godine zatvora, a preinačene su i kazne u pogledu smanjenja "zabrane obavljanja lekarskog poziva" koja je prvobitnom presudom iznosila pet, a preinačena je na tri godine, u šta Civkarovskom i Kanačkom neće biti uračunato izdržavanje kazne.

Dijana umrla na dečjem odeljenu vranjske bolnice

Njima je suđeno zbog nesavesnog lečenja petogodišnje Dijane Marinković, iz sela Ćukovac kod Vranja, koja je umrla na Dečjem odeljenju Bolnice u Vranju 8. januara 2011. godine.

U prvom postupku pred istim sudom, 2016. godine, Civkarovski i Kanački su kažnjeni sa po tri godine zatvora i pet godina zabrane bavljenja lekarskim pozivom

Suđenje dvojici vranjskih lekara trajalo je duže od deset godina, a porodica Mitić, čija je petogodišnja devojčica stradala zbog "nesavesnog postupanja dvojice vranjskih lekara", sada će zatražiti nadoknadu štete od dvojice sada već bivših pripadnika "belih mantila" iz Vranja u parničnom postupku za nadoknadu štete


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija