• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. R.

03.01.2023

07:00

PSIHO STOLICOM UBIO PACIJENTA U LUDNICI! Detalji stravičnog zločina u specijalnoj bolnici u Kragujevcu

Informer

Vesti

PSIHO STOLICOM UBIO PACIJENTA U LUDNICI! Detalji stravičnog zločina u specijalnoj bolnici u Kragujevcu

Podeli vest

T. N. (63), koji se leči u Zavodu za smeštaj odraslih "Male pčelice", nasmrt je pretukao drugog pacijenta, B. R., navodno jer mu je ovaj dugovao nešto novca * Obojica se lečili od šizofrenije, ali ranije nisu pokazivali agresiju

 

Pacijent duševne bolnice u Kragujevcu T. N. (63) u petak je stolicom nasmrt pretukao drugog pacijenta, B. R., navodno jer mu je ovaj dugovao nešto novca!

Obojica su se lečili od šizofrenije, ali su redovno primali terapiju i ranije nisu pokazivali znake agresije.

Čudno ponašanje

Kako saznajemo, stravičan zločin dogodio se u petak, 30. decembra 2022, između 15 i 16 sati, u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu.

Opasan
Psihijatri kažu da je T. N. opasan po okolinu, iako je u trenutku zločina bio pod terapijom i nije pokazivao znake agresije
Izvor Informera

Dobro obavešten izvor Informera kaže da kobnog dana ništa nije ukazivalo na tragediju.

- Štićenik doma T. N. (63) teškom stolicom od punog drveta udario je u glavu mlađeg štićenika B. R. dok je ovaj ležao u svojoj sobi, u krevetu, odmarajući se nakon ručka. Pogodio ga je stolicom pravo u slepoočnicu, pa je B. R. brzo podlegao povredama - otkriva naš izvor, i precizira:

Dom prenatrpan, treba više osoblja

Zavod za smeštaj odraslih "Male pčelice" nalazi se u centru Kragujevca i brine o više od 800 duševno obolelih ljudi. Reč je o jednoj od najvećih ustanova ovog tipa u Evropi. Problem je što u Zavodu već duže vreme vlada veliki nesklad između broja štićenika i zaposlenih koji o njima moraju da brinu, pa je i ovaj zločin bio povod da uprava apeluje da im treba veći broj radnika.

- Na snimcima video-nadzora vidi se da je T. N. u vreme zločina nekoliko puta ulazio i izlazio iz sobe u kojoj je spavao B. R. Kamere ne pokrivaju unutrašnjost soba, ali su zaposleni videli na snimku da je T. N. u jednom trenutku seo na stolicu u hodniku ispred sobe B. R. Odmah su shvatili da se dešava nešto neobično, pa su otrčali do sobe B. R. i zatekli stravičan prizor. Pokušali su da mu pruže prvu pomoć, ali nije mu bilo spasa.

Naš sagovornik napominje da je T. N. bio potpuno hladnokrvan posle zločina i nije pružao otpor bolničarima.

- T. N., kao i njegova žrtva, boluju od šizofrenije. On je nedavno premešten u "Male pčelice" iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde je izdržavao kaznu zbog napada na službeno lice. Psihijatri koji su upoznati sa njegovim slučajem kažu da se radi o čoveku koji je opasan po okolinu, iako je u trenutku zločina bio pod terapijom i nije pokazivao nikakve, pa ni najmanje znake agresije - kazao je naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, prvi rezultati iz istrage ukazuju da je motiv zločina - neraščišćen dug!

- Navodno, B. R. je dugovao neki novac T. N., što je ovom bilo dovoljno da mu oduzme život - rekao je naš izvor.

Istraga, pa odgovornost

Povodom ovog ubistva oglasilo se i nadležno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Oni najavljuju da će, nakon izveštaja nadležnih organa i razgovora sa zaposlenima u Zavodu, proceniti da li je bilo propusta u radu u ovoj ustanovi.

Zamenica Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Vesna Perović izjavila je da je štićeniku Doma za odrasle T. N. određeno zadržavanje do 48 sati, a telo nastradalog je poslato na obdukciju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija