• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.02.2023

12:14

PREKINUTO SUĐENJE BELIVUKOVOJ GRUPI! Advokati u klinču sa sudijom ADVOKATICA KAŽNJENA 100 000 DINARA

Miloš Rafailović, Marko Đoković

Vesti

PREKINUTO SUĐENJE BELIVUKOVOJ GRUPI! Advokati u klinču sa sudijom ADVOKATICA KAŽNJENA 100 000 DINARA

Podeli vest

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića održava se danas u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Belivuku i njegovom klanu se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, a nakon paze nastavio je sa svedočenjem Srđan Lalić. 

Lalić je u nastavku suđenja komentarisao fotografije bunkera na stadionu Partizan, a potom i o onim iz kuće strave u Ritopeku.

Foto: Starsportphoto

Humska

Tokom ovog svedočenja pomenuo je gde se čuvala droga, gde su je razmeravali i pravili ali je objasnio i fotografiju na kojima su bile motke za mučenje, kako je rekao: "Na motkama je pisalo - poligraf 100 odsto radi". 

Nakon toga počeo je da objašnjava fotografije iz kuće u Ritopeku. 

Podsetimo, branioci su se, danas požalili da je "svedok okrivljeni dobio ulogu komentatora i da je može on da izvodi dokaze".

Jedan od branilaca zatražio je odluku suskog veća o tome da li će foto dokumentacija da se izvodi na način na koji je započeta, "tako da svedok okrivljeni svaku fotografiju komentariše 's nogu'".

Sudsko veće povuklo se radi odluke, a nakon pauze od 30 minuta  nastavljeno je suđenje gde su se između ostalog javili Marko Miljković i Veljko Belivuk da komenatrišu fotografije kao i Lalić jer smatraju da ih on komenatriše kao što bilo ko drugi.

 

Suđenje prekinuto!

12.06 Advokati napravili haos u sudnici

Belivuk: Imao bih konkretna pitanja vezana za stadion, ja nemam nikakav problem, baš na koje se izjašnjavao ja imam pitanja. Držao sam ruke par minuta, on kaže da je video drogu ispod žute stolice, a rekao je da je ušao u tu prostoriju jednom ili dva puta.

Miljković: Da li ostajemo pri tome da se ne vidi ispod fotografiji šta piše, pošto Lalić...

Sudija: Koliko smo u mogućnosti.

Miljković: On može da pročita sprat...

Lalić: Ovo su patike koje sam ja nosio, a čini mi se da su ostale tu posle ubistva Ljepoje. Iste patike su tu.

Nastaje haos opet svi pričaju u isto vreme.

Komentarišući drugu fotografiju Lalić je rekao da je na njoj kuhinja

Sudija - Nemojte dobacivati, Katančeviću (Dalibor Katančević advokat) sedite, ne mogu ja da vam izdvajam iz CD.

Lalić: To su moja saznanja.

Katančević: Zašto komentarišete fotografiju koje nema u iskazu?

advokat Jokić: Nemojte Katančevića da opominjete, neću ni ja da sednem.

Sudija: Je l vi sad pozivate na bojkot?

Jokić: Neka sad svi ustanu.

Sudija: Razmišljamo da li da vas kaznimo.

Jerković: Ustajemo kao podrška.

Lalić: Mi smo pričali o ovome...

Svi advokati ustali.

advokat Ivana Ostojić: Je l može Lalić da bude četvrti član veća pošto se tako ponaša?

Sudija: Ovo je odluka veća, ovako remećenje reda, ne date da se nastavi,...

Sudija: Opominje se Ivana Ostojić.

advokat Ivana Ostojić: Boli me uvo.

Sudija: Ivana Ostojić kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara. Meni kao predsedniku veća ste rekli sram vas bilo.

Prekinuto suđenje, nastavlja se sutra!

 

Foto: Printscreen/Beta Ana Slović/ Miloš Rafailović

 

12:00- Predlog advokata Katančevića

Sudsko veće je donelo rešenje da se odbije predlog advokata Dalibora Katančevića, te će suđenje da se nastavi u maniru u kom je počelo, piše Telegraf.rs

Sudija je istakla da Lalić nema ulogu komentatora i da bi ga ona verovatno pitala nešto u vezi sa svakom fotografijom. Ono što je sudija je rekla izazvalo je negodovanje među braniocima, a advokat Stefan Jokić istakao je da onda želi da komentarisanje fotografija počne ispočetka, kako bi i on iskomentarisao svaku fotografiju.

Za reč se potom javio optuženi Marko Miljković.

- Ja bih isto da mogu da komentarišem svaku sliku. Belivuk i ja smo se javljali, ali nam niste dali reč. Da li možemo onda mi da sedimo ovde i da komentarišemo svaku fotografiju? - upitao je Miljković, a sudija im je dozvolila da na fotografije daju komentare.

Tužilac je istakao da može da se komentariše celina dokaza, a ne svaka fotografija posebno.

- Svako će na dokaz izneti odgovarajuće primedbe. Vi sada sprovodite radnju ispitivanja okrivljenog saradnika. Šta znači da mi sada komentarišemo fotografiju po fotografiju? Foto dokumentacija je jedna celina. Nakon Vašeg dela mogu da se postavljaju dopunska pitanja. Necelishodno je da stranke u postupku komentarišu deo po deo dokaza koji se zove foto dokumentacija - rekao je.

Advokat Vladimir Petrović je rekao da je ispitivanje okrivljenog svedoka završeno i da je to konstatovano, na šta je sudija izjavila da bi okrivljeni saradnik bio otpušten da je došlo do kraja njegovog ispitivanja.

Advokat Nenad Aleksić je dodao da niko ne komentariše fotografije, već da žele da postavljaju pitanja okrivljenom svedoku, te da se sa stadiona brzo prešlo na kuću, a da on "nigde nije video ta ogromna blindirana vrata koja su štitila i od puščanih metaka". Sudija je odgovorila da foto dokumentacija nije hronološki sređena i da posle fotografija kuće u Ritopeku može da bude prikazano još materijala iz Humske.

Sudija je istakla da je "iznenađuju izjave pojedinih branilaca", te da način ispitivanja i pristupanja foto dokumentaciji koji je započet "nije ništa novo u sudskom procesu".

Advokat Miljana Perendija je istakla da je "potpuno nejasno koja faza postupka je u pitanju" i da sudija okrivljenom saradniku ne može da predočava nešto što nije izvedeno kao dokazna radnja. Advokat Jasmin Duštinac rekao je da je u pitanju povreda zakona jer presuda može da se zasniva samo na dokazima koji su izvedeni na glavnom pretresu.

- Dokaz koji nije izveden na pretresu formalno ne postoji. Treba da konstatujete da je izveršen uvid u foto dokumentaciju, a posle svako može da se izjasni o pojedinostima. Svesno pravimo medveđu uslugu sami sebi i bitnu povredu odredbi - rekao je.

Advokat Vladimir Petrović upitao je da li treba da očekuju da će sudsko veće Laliću da predočava "Skaj" dokumentaciju, na šta je sudija odgovorila da "Skaj" nije izveden kao dokaz, dok su fotografije MUP-a izvedeni kao dokaz i to na osnovu predloga odbrane Veljka Belivuka.

Foto: Printscreen/Beta Ana Slović/Reuters Stefan Tomašević

 

Belivuk

Za reč se javio Veljko Belivuk, koji je rekao da ima pitanja u vezi sa fotografijama u vezi sa kojima se Lalić izašnjavao i da za to može da sačeka i da završi izlaganje, pa da pitanja postavi.

- Par minuta sam držao ruku. Niste me videli, bili ste okupirani, jasno mi je. Ali on je sad iznosio nove iskaze. Rekao je da je video drogu ispod neke žute stolice, a nije dva puta ušao tamo - rekao je Belivuk.

Optuženi Marko Miljković pitao je da li se ostaje pri tome da opis fotografije ne može da se vidi.

- Lalić može da vidi da ispod slike piše da je nešto na spratu, pa da on kaže, "jao, da, to je prostorija na spratu" - rekao je Miljković.

Na pitanje branilaca da li će istu foto dokumentaciju predočavati i drugim okrivljenim svedocima, na šta je sudija objasnila da nema potrebe i da oni gledaju tu dokumentaciju dok je Lalić komentariše, te da sva pitanja u vezi sa fotografijama mogu da postavljaju naknadno, kada oni budu ispitivani.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

Ivana Ostojic se ponasa Bahato kao i njena klijentela ,nije ni cudo sto ih brani ista fela je to

robijaće Pičkousti i Rošavi

pre 1 godinu

Kakav će tek cirkus biti kad bude suđenje Pičkoustom i Rošavom!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija