• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2023

22:24

VAZURA POD LUPOM TUŽILAŠTVA! Smenjena šefica Odeljenja za borbu protiv korupcije, odbacila krivične prijave ON PLATIO OPORTUNITET

Vesti

VAZURA POD LUPOM TUŽILAŠTVA! Smenjena šefica Odeljenja za borbu protiv korupcije, odbacila krivične prijave ON PLATIO OPORTUNITET

Podeli vest

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura dogovorio je 29. decembra prošle godine sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu oportunitet, pa je po uplatio 250.000 dinara u humanitarne svrhe istog dana odbačena krivična prijava koja je bila podneta protiv njega u novembru za zloupotrebu službenog položaja.

Istragu protiv Vazure u novembru prošle godine pokrenulo je Odeljenje za borbu protiv korupcije VJT u Beogradu po krivičnoj prijavi MUP-a protiv njega i još nekoliko osoba, a zbog sumnje da je Biciklističkom klubu Partizan pomogao da zadrži 2,4 miliona dinara koje je ovaj klub trebalo da vrati Gradu Beogradu.

Vazura je i 2017. godine platio 400.000 dinara za odbačaj krivične prijave protiv njega zbog nelegalnog nošenja pištolja, a primena oportuniteta više puta nije praksa domaćeg tužilaštva, pojašnjavaju za Tanjug.

Smena šefice Odeljenja za borbu protiv korupcije

Ovaj slučaj je jedan od razloga zbog čega je novi Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović, koji je na funkciju stupio 1. januara, izvršio niz kadrovskih promena na čelu Odeljenja za borbu protiv korupcije i smenio šeficu tog Odeljenja Anu Borović.

Za prvog zamenika tužioca za borbu protiv korupcije postavljena je Brankica Marić, koja je već bila rukovodilac pomenutog Odeljenja, ali je tokom vanrednog stanja i epidemije korona virusa zamenjena tužiteljkom Anom Borović, a za novog rukovodioca Odeljenja za borbu protiv korupcije 25. januara je postavljen Nebojša Obradović.

Novi javni tužilac je formirao i Odeljenje za profesionalni nadzor sa zadatkom da ujednačava kvalitet postupanja tužilaca, posebno kada su u pitanju sporazumi sa okrivljenima o priznanju krivičnih dela i odlaganje krivičnog gonjenja - oportunitet.

Bez rezultata za vreme šefovanja

Zasto su u januaru 2022. godine nakon stupanja funkciju Višeg javnog tužioca u Beogradu premeštene tadašnji rukovodilac Odeljenja za suzbijanje korupcije Ana Borović i njena zamenica Milena Božović naći ćete u poslednjim pasusima ovog teksta objavljenog 30. januara 2022. godine. 

Podsetimo, obe zamenice, nisu pri tom postigle nikakve rezultate za vreme svog šefovanja, jer bi javnost to u suprotnom znala, niti su predstavile jasan plan istraga korupcije za naredni period.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

I VUCELICA DA PRETRKELJISETE I U ZATVORCINU NAJGORU OBOJCU

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija