• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

24.03.2023

15:27

PALA PRESUDA U NOVOM SADU! Četvoro osuđeno na ukupno 52 godine zatvora zbog UBISTVA BESKUĆNIKA SA SATAROM

S. K.

Vesti

PALA PRESUDA U NOVOM SADU! Četvoro osuđeno na ukupno 52 godine zatvora zbog UBISTVA BESKUĆNIKA SA SATAROM

Podeli vest

Viši sud u Novom Sadu izrekao je prvostepenu presudu, kojom su trojica muškaraca i jedna žena, osuđeni na ukupno 52 godine zatvora zbog ubistva beskućnika Aleksandra Popovića (34) iz Beograda, koje se dogodilo 30.oktobra 2021. u tzv. Kineskoj četvrti u Novom Sadu.

Na po 15 godina robije osuđeni su Miodrag Mikac (42) iz Beograda i Željko Milašin(47) iz Feketića, dok je Miša Todorović (45) iz Novog Sada osuđen naa 12 godina, a Zorici Dikić (39) iz Petrovaradina na 10 godina zatvora.

Oni su pre ubstva svi zajedno pili sa Popovićem, a onda je došlo do tuče kada je nesrećni muškarac najpre pretučen od strane osuđenih, a zatim i ubijen satarom.

Zamenik višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas je naglasila da smatra da su dokazani svi navodi optužnice i da je smrt Aleksandra Popovića posledica brutalnog prebijanja.

- Nesporno je da su se okrivljeni sukobili sa sada pokojnim oštećenim i da su ga udarali rukama i nogama kada mu je satara već bila oduzeta i dok je bio u položaju kada nije mogao da se brani. Imali su nameru da ga liše života jer nisu prestajali da ga udaraju dok je bespomoćno ležao na podu – kazala je ona u završnoj reči.

Foto: Siniša Kostić

 

Mikac je tokom suđenja kazao da se samo branio, jer je sada pokojni Popović njega napao satarom. Slično su tvrdli i ostali optuženi.

Prema navodima optužnice, Popović je izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa svoje jakne i bez ikakvog povoda njome pokušao da udari Mikca, koji je izbegao udarac i odgurnuo ga ka Željku Milašinu, koji mu je oteo sataru i udario ga bočnom širokom stranom i potom je odbacio.

Zatim su svi nasrnuli na Popovića koji je pao i zajednički mu zadavali više udaraca pesnicama i nogama. Popović je zadobio teške telesne povrede opasne po život, pa je usled krvarenja prouzrokovano zatajenje moždanih funkcija, usled čega je preminuo dan kasnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija