• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/heute.at

09.04.2023

12:41 >> 12:43

TROJICA SRBA UHAPŠENA U AUSTRIJI! Jedan prilikom bekstva umalo udario policajku, IMALI VIŠE LABORATORIJA ZA UZGOJ MARIHUANE

printscreen/heute.at

Vesti

TROJICA SRBA UHAPŠENA U AUSTRIJI! Jedan prilikom bekstva umalo udario policajku, IMALI VIŠE LABORATORIJA ZA UZGOJ MARIHUANE

Podeli vest

Policija u Austriji uhapsila je trojicu Srbina, starosti 22, 43 i 45 godina, koji su gajili marihuanu u veštačkim uslovima. Jeda od uhapššenih pokušao da pobegne, te umalo kolma udario u policajku!

Policija u Donjoj Austriji uspela uspela je da uđe u trag srpskim dilerima koji su na devet lokacija otkrili alboratorije za veštački uzgoj marihuane.

- Prema rezultatima istrage, trojica muškaraca iz Srbije osumnjičena su da su kao članovi kriminalne organizacije upravljali sa ukupno devet zatvorenih objekata za uzgoj kanabisa u četiri stana u 20. i 16. okrugu Beča. Stanove su iznajmlili sa lažnim ličnim kartama - piše lokalni mediji u Austriji.

Kako su naveli istraga koju su sproveli istražitelji Državne kriminalističke policije pokazala je da je srpska kriminalna grupa, kako se navodi, upravljala objektima za uzgoj kanabisa najmanje od jeseni/zime 2021. godine.

- Dvojica osumnjičenih 22-godišnjak i 43-godišnjak bez prebivališta u Austriji, uhapšeni su 14. decembra 2022. godine, oko 13.30 časova u trenutku kada su napuštali jedan od stanovau Beču iznajmljen specijalno za uzgoj kanabisa - piše austrijski "heute".

Treći uhapšeni Srbin (45) pokušao je da pobegne policiji. 

- On je bio u automobilu kada je ugledao policiju. Dao je gas  i tom prilikom umalo udario policajku koja je intervenisala. Žena se spasila tako što je skočila u kanal. Policijska potera trajala je oko 40 minuta. Srbin je zaustavljen neposredno pre graničnog prelaza ka Mađarskoj - naveo je pomenuti mediji. 

U stanovima koje su korsitili policajci su pronašli ukupno 780 biljaka kanabisa, od kojih je većina bila spremna za berbu, i više od 1.000 grama već osušenih cvetova kanabisa. Pronađeno je i više od 5.000 evra.

Pored droge koaj je pronađena uhapšenim Srbima stavlja se na teret i krađa struje. Vrednost ukradene električne energije procenjena je na oko 89.000 evra. Trojica srpskih državljana na saslušanaju nisu priznali krivična dela za koja se terete. Po nalogu bečkog javnog tužilaštva, optuženi su privedeni u zatvor Beč-Jozefštat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

To je ta "budućnost i mladost Srbije" koja me morala da napusti zemlju a za kojom opozicija lije krokodilske suze. Samo na jednoj strani novina izveštaj o tri grupe kriminalaca ... A ne prođe jedan dan da u hronikama ne čitamo ovakve vesti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija