• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji list

12.04.2023

19:52

MISICA SVEDOČILA O UBISTVU "ŠKALJARCA" NA PAGU: Videla sam Gorana kako leži u krvi, bilo mi je jako loše!

Instagram

Vesti

MISICA SVEDOČILA O UBISTVU "ŠKALJARCA" NA PAGU: Videla sam Gorana kako leži u krvi, bilo mi je jako loše!

Podeli vest

Nimalo nervozno nije izgledao Duško Tanasković (29) iz Kragujevca nakon što je danas iz istražnog zatvora u Zadru u pratnji trojice policajaca, u panciru i lisicama doveden u sudnicu Županijskog suda gde mu je počelo suđenje za likvidaciju na Zrću 25. avgusta prošle godine.

Pogledom je hladno odmerio novinare nakon čega je sudiji Ani Brkić rekao kako nije kriv za ubistvo državljanina Crne Gore Goran Vlaovića (39), zvanog Goro, kojem je, prema optužbi, u šest sati ujutro, ispred noćnog kluba "Noa" na plaži Katarelac na ostrvu Pagu ispalio hitac u potiljak iz pištolja marke "glok 77". Vlaović je umro na putu do zadarske Opšte bolnice.

- Nisam kriv - rekao je nakon čega je na pitanje sudije Brkić razume li hrvatski jezik i treba li mu prevodilac rekao kako je sve razumeo, ali da se ne smatra krivim.

Svoju obranu će izneti na kraju dokaznog postupka u kojem ga zastupa splitski advokat Vinko Gulišija. Porodicu ubijenog Vlaovića zastupa zadarski advokat Boris Radman koji je će do kraja postupka prema Tanaskoviću postaviti imovinsko pravni zahtev.

Foto: Instagram

Dragana Banić svedočila o ubistvu svog dečka

Zastupnik optužbe Ivica Škara naveo je kako optužba u ovom slučaju raspolaže sa 32 dokaza iz optužnog akta, te je predložio da se svi dokazi pročitaju na glavnoj raspravi. S tim su se složili svi, osim Gulišije u delu gdje je zadržao pravo poziva drugih veštaka psihijatrijske struke i svedoka nakon saslušanja kombinovanog veštačenja. - Nelogičan je nalaz psihijatara, a postoji neka nova dokumentacija koju ćemo dostaviti na raspravi. Moj klijent boluje od paranoidne šizofrenije. Nalaz i mišljenje psihijatara se ne uklapa u njegovu bolest - rekao je Gulišija.

Pre nego što su pročitani iskazi svedoka u sudnici je pušten snimak ubistva koje su zabeležile nadzorne kamere kluba "Beach garden". Kako je snimak hladnokrve egzekucije prikazan na laptopu Tanasković se morao ustati kako bi ga pogledao izbliza. Snimak je gledao bez reči nakon čega se vratio na optuženičku klupu.

Foto: Printscreen Zadarski.hr

Duško Tanasković danas na suđenju

Zasad nije otkrio motiv zbog kojeg je ubio Vlaovića, a u kuloarima se likvidacija dovodila u vezu sa sukobima između dva najpoznatija narkoklana na Balkanu - kavačkog i škaljarskog, u kojima je dosad u regiji i u inostranstvu ubijeno više desetina ljudi. Vlaović je navodno bio desna ruka ubijenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića (42).

Uz osiguranje pripadnika interventne policije s dugim cevima, 26. avgusta prošle godine Tanasković je priveden na sud nakon čega je prebačen u zatvor u Zadru u u kojem se od tada nalazi. Veštaci su utvrdili kako je u vreme ubistva bio svestan svojih postupaka.

U vreme šokantne likvidacije na Zrću se održavao "Sonus festival". Naočigled gostiju koji su se u to vreme vraćali u apartmane iz klubova, Tanasković je prema iskazima svedoka, izvukao pištolj iz torbice i pucao Vlaoviću u potiljak iznad uva, nakon čega je neuravnoteženo bežao. Prilikom bekstva je smrskao mobilni i presvukao se, a policija je u niskom raslinju pronašla njegov crni ruksak.

Iz iskaza jednog turiste koji je prvi pomagao ranjenom Vlaoviću sve je izgledalo kao - "neslana šala".

- Čuo sam pucanj i sve dok nisam video da je jedna osoba pala licem na pod mislio sam da je u pitanju šala. Video sam jednu osobu koja je pokušala sakriti oružje u torbicu, pa sam povikao: "pištolj, pa pištolj!". Ljudi su počeli bežati. Vidio sam kako on beži prema plaži - opisao je, te dodao kako ubicu  ne bi mogao prepoznati.

Foto: D. Ćuruvija

Goran Vlaović je sahranjen na Novom bežanijskom groblju

- Pružio sam pomoć ranjenom, a onda su počeli drugi, pa i lečnik koji je bio na festivalu. Medicinski tehničar mu je masirao srce i rekao mi da mu rukom pritisnem ranu. Pokušavao sam razgovarati s njim. Bio sam jako potresen - rekao je u iskazu.

Bivša srpska misica i devojka ubijenog Vlaovića, Dragana Banić, posvedočila je kako je iz Nemačke u Hrvatsku stigla iznajmljenim "audijem A3". Jedno vreme je bila kod porodice u Benkovcu, a ona i Vlaović su bili dve i po godine u vezi, te su živeli u Beogradu.

- Goran je u marinu u Sukošanu došao brodom moguće iz Splita, ne znam tačno. Iz Sukošana je brod potom dovezao na Zrće. Prvih par dana smo bili sami, a onda su nam došli prijatelji, bračni par Nikola i Doris Prpić. Te večeri smo oko ponoći izašli u "Nou". Bili smo za gornjim stolom kraj di-džeja, a u jednom trenutku radnik kluba nas je počastio šampanjcem. Ja sam oko 3.40 sati otišla u apartman jer sam bila umorna, ali oko šest sati na vrata apartmana lupao mi je Nikola. Vikao je da Goran leži ispred kluba. Pričao je nepovezano. Otrčala sam tamo i videla Gorana kako leži u krvi. Bilo mi je jako loše. Pitala sam mogu li s hitnom s njim, ali su mi rekli da ne može jer ima puls i diše. Krenuli smo prema Zadru, gde sam na kraju morala prepoznati njegovo telo - posvedočila je Banić, te ispričala kako je Goran dok su bili u klubu razgovarao sa Sašom Marčetom za kojeg joj je posle policajac rekao da je vlasnik "Max bet" kladionice i da živi u Novom Sadu.

Čuo sam pucanj i video kako Goran pada

Nikola Brkić koji je u trenutku likvidacije izlazio s Goranom iz kluba rekao je kako nije mogao verovati što se dogodilo.

- Kada smo iz kluba krenuli prema apartmanu šalili smo se i komentarisali veče. U jednom trenutku sam s leve strane čuo pucanj, a neko je povikao: "bela majica, bela majica!". Tada sam video da Goran pada. Otrčao sam u šoku i strahu, tako da nisam video osobu koja je pucala u Gorana. Otišao sam po Draganu - rekao je.

Voditelj osiguranja u vreme ‘Sonus festivala‘ bio je Zadranin Vedran Ikić, te njegove kolege Ivan Tomljenović i Siniša Karač. Neposredno pre ubistva uočili su da neko prodaje lažne narukvice za festival pa su ga pokušali uloviti, ali tada se začuo - pucanj.

Foto:  

 

- Čuo sam prasak ali nisam shvatio što se tačno događa. Video sam momka u beloj šilterici koji je trčao - rekao je u svom iskazu Ikić. Tomljenović je tada ugledao muškarca kako leži na podu i kako mu teče krv iz glave, a bežao je muškarac koji je imao belu šiltericu i crnu majicu.

- Mi smo se lagano kretali za njim, pozvao sam 112, te sam im rekao da je došlo do pucnjave. Nastavili smo ga pratiti, a on je bio dezorijentisan, krenuo je prema plaži Zrće, pa je trčeći preskakao zidove i makadamskim putem bežao. Potom se presvukao, pa je ostao bez crne majice i bele kape. Stopirao je vozila nakon čega je ubrzo stigla policija i uhvatila ga - ispričao je Tomljenović.

Tanaskovićeva obitelj, čiji članovi nisu bili u sudnici, ponudila je jemstvo od 100.000 evra, kako bi se branio sa slobode, ali je tužilaštvo to odbilo. Optužnica ga tereti za krivično delo ubistva za što je zaprećena kazna od 5 do 20 godina zatvora. Suđenje, koje se nastavlja 3. majaa, pratio je i načelnik službe krim-policije PU zadarske Željko Pilipović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija