• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

13.04.2023

07:15

DOK SU SE NAJMILIJI OPRAŠTALI OD NJE, DŽELAT SE PRAVDAO! Školski drugovi, belim ružama, prekrili Neveninu večnu kuću: Teško je naći reči utehe...

printscreen

Vesti

DOK SU SE NAJMILIJI OPRAŠTALI OD NJE, DŽELAT SE PRAVDAO! Školski drugovi, belim ružama, prekrili Neveninu večnu kuću: Teško je naći reči utehe...

Podeli vest

U trenutku dok su se najmiliji opratšali od ubijene Nevene P. (16) na groblju u Ripnju, njen dželat se pravdao pred tužiocem: "Ubio sam Nevenu jer mi se rugala i smejala"?! Drugari joj belim ružama prekrili večnu kuću.

Priznajem, ubio sam Nevenu. Uradio sam to jer mi se smejala, rugala mi se. Cela njena porodica mi se podsmevala zato što imam psihičkih problema, zbog kojih sam se lečio. Sad mi je žao zbog svega, samo hoću da se ubijem, ovo je, između ostalog, rekao juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Stojan Ilić (38), koji je u ponedeljak u Ripnju silovao i zaklao komšinicu Nevenu Petrović (16), pa joj nožem ranio majku Sanju, ujaka Dejana i babu Mirjanu.

Foto: Zoran Sinko

 

Crne misli

Izvor blizak istrazi kaže da je Ilić doveden u tužilaštvo juče oko 11 sati, gde je najpre imao razgovor sa advokatom, nakon čega je saslušan pred zamenikom tužioca.

- Okrivljeni je priznao zločin i izneo je odbranu. Kazao je da su ga u ponedeljak spopale neke crne misli i da mu je pao mrak na oči kad je Nevena počela da mu se ruga dok su sedeli u autu i čekali njenog brata ispred prodavnice. Rekao je da je u naletu besa dao gas i odvezao je van Ripnja, gde ju je ubio nožem - rekao je naš izvor.

Ilić je, prema rečima našeg sagovornika, priznao da je u tom trenutku poželeo da pobije i Neveninu porodicu.

- Pravdao se da su mu se i Nevenini rođaci podsmevali jer se lečio zbog psihičkih problema, pa je i na njih nasrnuo nakon što je ubio Nevenu. Kazao je da mu je sada žao što se to desilo i da ima želju da prekrati sebi muke. Nakon saslušanja tužilaštvo je zatražilo od suda da se Iliću odredi pritvor do 30 dana, uz krivičnu prijavu za teško ubistvo i pokušaj teškog ubistva, za šta je predviđena maksimalna kazna doživotnog zatvora - objašnjava naš izvor.

Foto: Privatna arhiva

 

Inače, dok je Stojan juče iznosio sramnu odbranu u tužilaštvu, Nevena je u belom kovčegu sahranjena na Brđanskom groblju u Ripnju. Svirepo ubijenu tinejdžerku ispratilo je na poslednji počinak oko stotinu rođaka, komšija i prijatelja, kao i školskih drugara, koji su joj belim ružama prekrili večnu kuću

Sanja, kojoj je Stojan naneo teške povrede, nije juče prisustvovala sahrani, pošto je u bolnici.

Rođaci se mole za Sanjin život

Rođak porodice Petrović kazao nam je da Nevenina majka Sanja još ne zna da joj je ćerka ubijena i da je u teškom stanju.
- Jadnica se bori za život u bolnici. Svi se molimo da preživi, jer kad bude čula da joj je Nevena ubijena, to će je dotući. Šta da vam kažem, strašna tragedija - rekao je rođak.

Pre nego što je kovčeg spušten u zemlju, sveštenik je u posmrtnom govoru naglasio da je u ovom zločinu zakazalo celo društvo, "ali i svi mi, pojedinci".

- Teško je naći reči utehe za bližnje... Nevena, koja ovde leži pred nama, nije ni okusila sreću u životu, nije uspela da doživi sva dobra kojima se čovek nada... - rekao je sveštenik.

Dok su beli kovčeg spuštali u raku, grobljem se prolomio jauk Nevenine bake:
- Šta si to uradio?! Ovakvoj devojčici si život oduzeo, a porodici naneo neviđeni bol...

Patološki zaljubljen

Podsetimo, Ilić je, prema nezvaničnim saznanjima, bio patološki zaljubljen u Nevenu i njenu majku Sanju, koje su u poslednje vreme živele u Kruševcu, ali su pred Vaskrs došle kod rođaka u Ripanj.

Stojan je tih dana stalno dolazio u kuću Petrovića, kupovao je Sanji i Neveni poklone, a kad je shvatio da ne može imati ni jednu ni drugu, rešio je da napravi pokolj.

Kobnog popodneva povezao je Nevenu i njenog maloletnog brata do prodavnice, i dok je mladić bio u radnji, Stojan je dao gas i odvezao nesrećnu devojku na oko kilometar od centra Ripnja.

U jednom šumarku kod pruge ju je izbacio iz auta, strgao joj pantalone i donji veš, pa ju je obnažio i nekoliko puta nožem izbo po grudima i vratu. Potom se vratio do kuće Petrovića, gde je nožem izranjavao Neveninu majku, ujaka i babu, nakon čega je pobegao, ali se sat kasnije predao policiji. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija