• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

13.04.2023

13:50

NEK IM JE NA OBRAZ, AKO OBRAZA IMAJU! Pretučeni Mandić ogorčen zbog blage presude Kontiću, BESPOMOĆNOM SLOMIO MU RUKE! (VIDEO)

S.K.

Vesti

NEK IM JE NA OBRAZ, AKO OBRAZA IMAJU! Pretučeni Mandić ogorčen zbog blage presude Kontiću, BESPOMOĆNOM SLOMIO MU RUKE! (VIDEO)

Podeli vest

Povodom presude Višeg suda u Novom Sadu da Ivan Kontić(32) bude osuđen na četiri godine zatvora, uz uračunato vreme provedeno u pritvoru i odluke da ostatak kazne odsluži u kućnom pritvoru, oglasio se i pretučeni Miljan Mandić(30), kome je Kontić u tuči polomio obe ruke.

- Sudija Nataša Vojnović donela je sramnu presudu. Još od momenta kada je prethodni sudija Srđan Savić zamenjen sa slučaja, zbog navodnog problema sa godišnjim rasporedima, a kasnije i jedan član sudskog veća zamenjen novim članom, ja sam lično sumnjao da će ovaj proces dobiti zasluženi epilog. U sopstvene sumnje, vrlo brzo sam mogao da se uverim u sudnici, gde je prema meni postupano krajnje nekorektno, gde je korišćena svaka prilika da se meni izrekne opomena i unese na zapisnik, gde mi u mnogim situacijama nije dozvoljeno da govorim, niti je pokušano da se na pravičan i ravnopravan način pronađe istina o tome šta se zaista dogodilo kritičnom prilikom i šta su bili razlozi za takav čin-napisao je Mandić.

Mandić je dalje naveo da neverovatnom deluje činjenica da se kao pokušaj ubistva ne karakteriše to što mu je desetine udaraca u glavu, dok je bio bez svesti, naneo reprezentativac u borilačkom sportu.

- Šta je bio cilj udaranja čoveka koji je bez svesti u glavu, ako ne to?! Još neverovatnije deluje činjenica da su pomagači od kojih me je jedan više puta s leđa udario pesnicom u glavu i pomogao da me obore, a kasnije i nekoliko puta šutnuo u glavu, a drugi mu pomogao da pobegne - oslobođeni. Četiri godine koje je glavni okrivljeni dobio kao kaznu, zapravo će primenom pravila o puštanju na slobodu nakon odležane dve trećine kazne u realnosti biti 32 meseci kazne, što je već tu – istakao je Mandić.

Foto: S.K.

 

Mandić smatra da se ovakvom presudom daje vetar u leđa sprovođenju nasilja i nekažnjavanju višestrukih povratnika za slična dela. On se zahvalio časnim medijima koji su pratili suđenje, ali i građanima Srbije koji su mu pružali podršku.

- Ovo pišem zbog svih nas, koji smo zaslužili pošteniju državu i institucije koje se vode interesima države i njenih građana. Onima koji su odgovorni za ovakav epilog poručujem: "Neka im je na obraz, ako obraza imaju".  Nadam se da će veće Apelacionog suda pažljivo pročitati čitav predmet, pogledati sve dokaze, i pravično preinačiti ovu sramnu presudu - zaključio je Mandić.

Ovaj slučaj,koji se dogodio 24,avgusta 2020. ispred jednog lokala u centru Novog Sada. Javnost je reagovala žestoko jer se pojavio snimak na kome se vidi kako Kontić prebija Mandića i kako mu lomi ruke, dok ovaj bespomoćno leži na podu. Kontić je nekoliko meseci kasnije uhapšen u Crnoj Gori.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kužni vetar

pre 1 godinu

To je nama naša partija dala. Hvala Vučićevom kartelu što čuva kriminalce i glavoseče.

Vasa

pre 1 godinu

Sramota, sramota i još jednom sramota za sudstvo u Srbiji. Užasan pokušaj gnusnog ubistva, sve snimljeno, ...., fuj, sram vas bilo. Veću kaznu će dobiti onaj koji je u pijanom stanju pretio Vučiću.

Savet

pre 1 godinu

Druze ako nemas kupi pistolj i 4 metka i zavrsi posao kada koruptivno sudstvo ne radi svoj posao kako treba ,bolje ti njih nego oni tebe ponovo ili da ubiju nekoga drugog.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija