• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

19.04.2023

09:15

UKRALA 1,3 MILIONA EVRA, A POLA CRNE GORE BI DA JE ŽENI! "Đe je ta žena da se udam za nju",  ponudio se jedan "mladoženja"!

printscreen

Vesti

UKRALA 1,3 MILIONA EVRA, A POLA CRNE GORE BI DA JE ŽENI! "Đe je ta žena da se udam za nju", ponudio se jedan "mladoženja"!

Podeli vest

Crnogorska policija i dalje traga za atraktivnom crnokosom ženom koja je 12. aprila u Lovćen banci u Herceg Novom sa lažnim dokumentima podigla 1,3 miliona evra sa računa jedne Budvanke, nakon čega je nestala!

U poslednjih nekoliko dana ova prefrigana prevarantkinja postala je zvezda na internetu, pa je dobila na hiljade poruka podrške, ali i bračnih ponuda.


Spektakularna milionska pljačka postala je jedna od glavnih tema u Crnoj Gori, ali i u celom regionu. Svi se pitaju gde je misteriozna prevarantkinja, da li je uspela da pobegne iz Crne Gore i da li joj je neko pomogao. U hiljadama komentara na ove vesti nižu se reči podrške i želje da "potroši pare u zdravlju i veselju", a mnogi se pitaju i da li joj treba muž!

Foto: printscreen

 


"Gospođo, treba li ti muž? Perem, peglam, kuvam, čistim itd…", ponudio se jedan Crnogorac.
"Zna li ko da li je udata?", upitao je drugi, na šta se još jedan "mladoženja" nadovezao:
"Svaka joj čast, 'đe je ta žena da se udam za nju?"

Među porukama podrške bile su: "Svaka čast, respekt", "Taj prvi milion je najteže zaraditi, sad će to ići lakše...", zatim: "Kad vas je tako namagarčila, neka su joj sretne. Sretno trošila!", "U zdravlju ih trošila, svaka joj čast" i "Eno je, po kući pjeva mužu 'Đe si bio kad sam bila niko'. Dabogda je ne u'vatili kad smo takva institucija!"

Foto: Privatni album

Advokat Denis Bećirić veruje da je u pljačku umešano više osoba

Denis Bećirić, beogradski advokat i bivši istražni sudija, smatra da je u ovom slučaju samo cifra specifična, jer se radi o velikom iznosu, a sve ostalo je "već viđeno i u Srbiji i u inostranstvu".
- Uveren sam da je imala pomagače, jednostavno, ovakva prevara zahteva više ljudi. Mislim da je sve počelo sa insajderom iz banke, zato će tokom istrage biti poligrafski ispitani svi zaposleni u banci, ali i bivši radnici, jer su informacije o računu najverovatnije procurile od nekog od njih -
rekao je Bećirić i dodao:

- Možda grešim, ali postoji mogućnost, ma koliko mala bila, da je i sama vlasnica računa umešana u ceo "posao". Vlasnica računa će u svakom slučaju biti obeštećena i dobiće svoj novac natrag od osiguranja, a ako je učestvovala u prevari, dobiće i deo plena.


Prema rečima našeg sagovornika, za krivično delo prevara u srpskom zakonodavstvu, kada se radi o sumi većoj od 1,5 miliona dinara, zaprećena je kazna od dve do deset godina zatvora.
- Međutim, retko se u takvim slučajevima izriču maksimalne kazne - napominje Bećirić.

Ista kazna za prevaru zaprećena je i crnogorskim krivičnim zakonom, ali u slučaju da je naneta šteta veća od 30.000 evra.

Vlasnica u inostranstvu

Podsetimo, nepoznata žena je 11. aprila došla u filijalu Lovćen banke u Herceg Novom, predstavila se kao M. O. (42) iz Budve i zatražila da podigne svu ušteđevinu sa računa. Pošto je bankarima trebalo vremena da pripreme toliku količinu keša, zakazali su joj sastanak za naredni dan.

Tada je junakinja naše priče opet došla u Lovćen banku, pokazala bankarima lažnu ličnu kartu sa podacima M. O. (42), potpisala priznanicu imitirajući potpis vlasnice računa, a onda je sav keš stavila u crni ranac i mirno išetala iz banke. Prevara je otkrivena tek narednog dana, kada su iz Lovćen banke u Herceg Novom obavestili njihovu centralu u Podgorici o podizanju veće sume novca. Tada su iz centrale pozvali M. O., koja je ostala u čudu, rekavši im da ona nije podigla pare, da je trenutno u inostranstvu i da nije dolazila u Crnu Goru duže od godinu dana. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija