• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija Danas

22.04.2023

21:32

REŠENA MISTERIJA SMRTI POZNATOG SRPSKOG SLIKARA! Govorili su mi da sam ga zadavio kesom i vratio je u pisaći sto!

printscreen

Vesti

REŠENA MISTERIJA SMRTI POZNATOG SRPSKOG SLIKARA! Govorili su mi da sam ga zadavio kesom i vratio je u pisaći sto!

Podeli vest

Dragan Malešević Tapi umro je 29. oktobra 2002. godine u zgradi gradske policije kada je priveden na saslušanje, a kako mnogi smatraju, greškom usred policijske brutalnosti - na kraju i izdahnuo u njihovim rukama.

- Mene su optužili da sam ja zadavio Dragana Maleševića Tapija - rekao je nekadašnji načelnik Odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

On je posle 20 godina progovorio o slučaju koji i dan danas intrigira javnost. Popović je detaljno opisao šta se desilo te noći kada je Tapi umro.

Foto: printscreen

Žarko Popović Pop, bivši načenik Odeljenja za krvne i seksualne delikte

- Mi smo tada radili akciju "Beograd" kako bi otkrili ko je ubio generala Boška Buhu. Radeći tu priču tužilac je jedno veče naredio da se Tapi privede na informativni razgovor u naše odeljenje. Pošto je to bila akcija na nivou gradskog SUP-a mi smo zamolili kolege iz Četvrtog odeljenja (oni se bave drogom) da privedu Tapija i da ga dovedu kod nas. Doveli su čoveka dole, Tapi je seo i rekao da je imao tri infarkta. Zapalio je cigaru, pao na glavu. Došla je hitna i posle obdukcije je ustanovljeno da mu je pukla trbušna aorta - rekao je Žarko Popović.

On kaže da je njegova sreća bila što je to veče, mnogo ranije pre nego što je Tapi doveden, vodio akciju na širem području Beograda sa 50 operativaca gradskog SUP-a i 50 operativaca BIA-e.

- Mi smo radili tu akciju do jedno 2 ujutru. Kad sam došao u kancelariju kolege su mi rekle šta se desilo. Pitao sam samo da li je urađena obdukcija. - rekao je Popović u intervjuu za Balkan info i dodao da su ga nakon toga optuživali da je on sam kesom zadavio Tapija i da je tu kesu vratio u pisaći sto.

- Zamislite kakav bi ja trebalo delbičnina da budem da kesu sa DNK profilom pokojnog Maleševića vratim u svoj pisaći sto. Mene su saslušavali dosta puta... - rekao je Popović.

On je potvrdio da je Tapi radio za službu Državne bezbednosti i istakao da je Tapi bio fenomenalan falsifikator.

Dragan Malešević Tapi umro je 29. oktobra 2002. godine u zgradi gradske policije kada je priveden na saslušanje, a kako mnogi smatraju, greškom usred policijske brutalnost - na kraju i izdahnuo u njihovim rukama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
baba vanga

pre 1 godinu

Tebe ce zivog zapaliti, jer si zlo nad zlom ..

djura kapicic

pre 1 godinu

kakva providna prica.za decu do 6 godina.zasto su ga hapsili nocu??zasto je bas dobio infrakt kod njih u tom casu??sto nije ranije tog dana i sutradan.infrakti i mozdani udari se obicno desavaju ujutro.zna se kako se ponasaju nasi policajci u policiji jos od pre 100 godina.

Ana

pre 1 godinu

Na kraju je Tapi sam sebe ugušio kesom a mi smo debili koji veruju u tvoje laži. Ćuti čoveče, pametniji si kada ćutiš i razmišljaj kako i sa čime ćeš stati pred Boga.

FSB

pre 1 godinu

UBRIZGAN.... OTROV..... U.... VRAT....UMRO.... ZA..... 2...... MINUTA....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija