• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Vijesti

25.04.2023

13:19

NAMAMIO JE NA ZALAZAK SUNCA, PA JE ZADAVIO I SPALIO TELO! Osuđen ubica Kragujevčanke u Crnoj Gori

Vesti

NAMAMIO JE NA ZALAZAK SUNCA, PA JE ZADAVIO I SPALIO TELO! Osuđen ubica Kragujevčanke u Crnoj Gori

Podeli vest

Zoran Marić (50) iz Herceg Novog osuđen je pred Višim sudom u Podgorici na 40 godina zatvora zbog ubistva Ljiljane Simić (53), rodom iz Kragujevca koja je zadavljena pa spaljena početkom septembra 2020. godine na brdu Mokrine u Crnoj Gori!

Prilikom obrazloženja presude, sudija Veljko Radovanović je naveo da je nesumnjivo utvrđeno kako je osuđeni Marić na podmukao način i iz koristoljublja ubio rođenu Kragujevčanku.

- Pozvao je da joj na brdu Mokrine kod Herceg Novog pokaže zalazak sunca, a potom je brutalno ubio. Po oceni suda zločin je počinjen iz koristoljublja jer je osuđeni nakon ubistva prisvojio automobil ubijene, džip "Nisan kaškai" i stan koji je bio u njenom vlasništvu - naveo je sudija Radovanović.

Istom presudom drugooptuženi Radomir Delić je oslobođen oslobođen od optužbe za saučesništvo, jer nema dokaza da je zajednički učestvovao u teškom ubistvu.

Foto: Printskrin Facebook

 

Podsetimo, Ljiljana Simić, koja je živela u Kanadi, a čiji je nestanak u Crnoj Gori prijavljen 6. septembra, ubijena je i spaljena u šumi nadomak Herceg Novog. 

- Njen nestanak je 6. septembra prijavila njena porodica, jer se nije vratila u Kanadu kada je terbalo da se vrati. Policija je odmah pokrenula istragu i nakon 13 dana u selu Mokrine u jednoj šumi pronađeno je spaljeno telo nesrećne žene - pisali su mediji nakon stravičnog zločina.

Vladimir Krstanović, bivši Ljiljanin suprug, izjavio je tada da je ona u Crnu Goru došla početkom septembra 2020. godine samo da bi prodala stan u Kotoru u kom je godišnje provodila više meseci.

- Rekla mi je da će ga prodati za 210.000 evra i da su joj agenti već pronašli manji, koji je trebalo da kupi za 100.000 evra. Ne znam da li je to uradila, ali javila se da se vraća u Toronto. Pošto se nije pojavila u Kanadi niti je odgovarala na telefonske pozive, mi smo prijavili njen nestanak i policiji i ambasadi - rekao je Krstanović, i dodao:

Zatim sam pozvao Ljiljanine komšije koje su mi rekle da su je posljednji put videle 5. septembra kako sa koferima izlazi iz stana.

Foto: Printskrin facebook

 

On je ispričao da je policija prvo ispitivala Ljiljaninog bivšeg partnera iz Podgorice, sa kojim se ona nekoliko dana pred nestanak posvađala i vratila mu karticu za mobilni telefon, koju joj je dao da koristi u Crnoj Gori.

- Kada je Ljiljana nestala, policija je brzo locirala njenog partnera i uzela mu karticu koju je ona koristila. Listingom je otkriveno da se Ljiljan više puta čula sa Zoranom M., čak je sa njim razmenjivala i ljubavne poruke. Nakon toga policija je počela da traga za njim i klupko je počelo da se odmotava - naveo je Ljiljanin bivši suprug, i dodao:

- Zoran je snimljen da tri noći, nakon Ljiljaninog nestanka, ulazi u njen stan. Takođe, snimljen je kako vozi Ljiljanin "nisan" i na jednoj pumpu pokušava da plati njenom karticom, sa koje je baš u tom periodu skinuto čak 17.000 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija