• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

26.04.2023

20:07

"VRIJEME KAO DA JE STALO! BOL NE JENJAVA, A UTJEHA RASTE! Oglasila se porodica ubijenog Luke Žižića!

Printscreen, Zoran Sinko

Vesti

"VRIJEME KAO DA JE STALO! BOL NE JENJAVA, A UTJEHA RASTE! Oglasila se porodica ubijenog Luke Žižića!

Podeli vest

Porodica Luke Žižića, koji je ubijen krajem aprila prošle godine, oglasila se čituljom u jednom dnevnom listu.

"Vrijeme kao da je stalo! Bol ne jenjava, a utjeha raste! Počivaj u miru! Tog dana u 10 časova u crkvi Sv. Arhangela Mihaila, u selu Miloševića-Šavnik, biće služena liturgija, a sat kasnije obići ćemo i njegovu vječnu kuću, na istom groblju. Ovom prilikom pozivamo komšije, prijatelje, kumove, rođake, da nam se pridruže", napisala je u čitulji ožalošćena porodica Žižić. 

Foto: printscreen

Luka Žižić je ubijen pre godinu dana u svom kafiću

Luka Žižić je ubijen 28. aprila u kafiću "Ritual" u Nehruovoj ulici. Zbog njegovog ubistva, sedam dana u rodnom kraljevu, uhapšen je Stefan Milašinović, gde se krio u štek-stanu. Kobnog dana ušao je obučen u radničko odelo u kafić Luke Žižića i u njega ispalio čak više hitaca. Međutim, prijatelji i brat ubijenog odmah su reagovali i pokušali da ga savladaju. Oni su mu strgli masku s lica, kačket, jednu rukavicu, čak i oduzeli pištolj. Iako je uspeo da se otrgne i pobegne električnim trotinetom, stvari koje su mu ostale na mestu zločina brzo su policiju dovele do njega.

Foto: DAN

Čitulja koju je Luki Žižiću dala porodica

Ne postoje naznake da je pucač poznavao, niti imao bilo kakve neraščišćene račune sa ubijenim Žižićem, što ukazuje da ga je neko angažovao za ovo ubistvo.

- Milašinović je identifikovan zahvaljujući DNK tragovima i snimcima s bezbednosnih kamera. Kada ga je policija uhapsila, još je imao vidne povrede koje su mu prijatelji Luke Žižića naneli dok su ga tukli po glavi njegovim pištoljem. U štek-stanu u kome se krio pronađeni su droga i keš - rekao je tada izvor iz istrage..

On je naveo da je Milašinović narkoman koji je za novac pristao da ubije Žižića. Istraga se nije zaustavila na njemu.

- Prema operativnim saznanjima radi se o nekoj vrsti osvete. Da li je to tačno, pokazaće istraga koja je u toku - kaže izvor.

Navodno, Luka Žižić i jedan od osumnjičenih su se prvi put sukobili još davne 2006. godine i tada je muškarac koji je ušao u sukob sa Žižićem izvukao deblji kraj. Njihova netrpeljivost vremenom je rasla.

Foto: printscreen Twitter

Ubici su skinuli masku tokom besktva

- Izgleda da Luki nikada nije oprostio batine, ali ko zna šta se sve izdešavalo u međuvremenu i kako se Žižić našao na listi na odstrel. Nije isključeno i da taj muškarac nije nalogodavac, već da iza zločina stoji neka druga osoba s nekim drugim motivima - kaže izvor.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u septembru prošle godine optužnicu protiv Stefana Milašinovića,a Jovan U. (22) se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je omogućio skrivanje osumnjičenom Stefanu.

Sumnja se da je Stefan 28. aprila oko 18.50 sati na podmukao način lišio života Luku Žižića koji je tom prilikom sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad. Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V.Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

Da imam nekog dušmanina, od ovog bi zalegao

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje 7 hitaca iz pištolja marke “Crvena zastava”, koji je nosio bez dozvole. Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice. Uspeo je da pobegne sa lica mesta.

Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U, koji je lišen slobode 13. maja prošle godine. Podsećamo, da su se oba osumnjičena na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Luka odmah posumnjao u Stefana M. koji je ušao u lokal maskiran u radnika. Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao “da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao”. Njegovi prijatelji su takođe komentarisali da im je taj mladić sumnjiv iz nekog razloga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija