• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

02.05.2023

18:17

BEZ PARDONA ZA PEDOFILA! Za obljubu devojčice (12) "Mačku" potvrđena kazna!

printscreen facebook

Vesti

BEZ PARDONA ZA PEDOFILA! Za obljubu devojčice (12) "Mačku" potvrđena kazna!

Podeli vest

"Mačak" koji je osuđen zbog obljube devojčice (12) negirao krivicu, sud odlučio drugačije.

Vrhovni kasacioni sud je odbio zahtev Aleksandra I. (38) iz Belotića kod Šapca za zaštitu zakonitosti u sudskom postupku u kojem je pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora zbog obljube 12-godišnje devojčice u junu 2021. godine.

On je, podsetimo, 3. juna prošle godine u Višem sudu u Šapcu prvostepeno osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu, a 13. oktobra presudu je potvrdio Apelacioni sud u Novom Sadu.

U novembru je iz zatvorske ćelije angažovao advokata i pokušao da pred najvišom sudskom instancom negira da je počinio krivično delo i svoju krivicu.

- Od početka suđenja smo verovali u pravdu pa smo i očekivali da Vrhovni kasacioni sud ostane dosledan u zaštiti svakog deteta od pedofila i siledžija. Hvala bogu da je stigla takva odluka, to je nama veliko olakšanje i više ne strahujemo da bi manijak koji je napastvovao našu ćerku mogao da dobije manju kaznu ili da bude pušten na slobodu - rekla je Ć.S., devojčicina majka.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Trauma ostala za ceo život

Ona je dodala su tokom sudskog postupka iznova otvarane bolne rane sa kojima porodica, a naročito njihova ćerka i danas žive, te su odluku Vrhovnog kasacionog suda dočekali sa izvesnim olakšanjem.

- Nadamo se da će sada, kada je sve gotovo, naša ćerka brže da se oporavi. Ostale su traume za ceo život, a uz podršku lekara evo već dve godine se borimo da njoj bude lakše i da nastavi da živi koliko je moguće više normalno. Svakog dana pije antidepresive, a u nekom periodu češće mora da posećuje psihijatra zbog depresije. Pije i lekove i protiv glavobolja, poremećaja hormona i pritiska - dodaje majka.

Napastvao ćerku čoveka kod kojeg je radio 

Podsetimo, Aleksandar I., u selu poznat pod nadimkom "Mačak" napastvovao je devojčicu, ćerku kamenoresca kod kojeg je dugo radio, za vreme slavlja u jednoj svečanoj sali u Bogatiću.

Celo veče je sedeo u društvu njenih roditelja, a u jednom trenutku je devojčicu pozvao da izađu
napolje i napastvovao je u dvorištu napuštene kuće preko puta.

Vratio se u salu, a kada su posle kratkog vremena otac i majka saznali šta se dogodilo on je pobegao na sporedni ulaz napolje i skrivao se od policije. Uhapšen je iste noći, nekoliko sati kasnije, kada se vratio svojoj kući.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija