• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.05.2023

15:59

OGLASILO SE VIŠE JAVNO  TUŽILAŠTVO! Ocu dečaka koji je pucao u školi određeno zadržavanje, tinejdžeru uzeta krv na analizu

Informer

Vesti

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO! Ocu dečaka koji je pucao u školi određeno zadržavanje, tinejdžeru uzeta krv na analizu

Podeli vest

Učenik VII razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", Kosta K. (13) , koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, K.K, je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dečaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti. 

- Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti- saopštilo je tužilaštvo.

Kako navode,takođe je naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstnaci.

- Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina. Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime celog kolektiva VJT  izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastadale dece i radnika škole - navedeno je u saopštenju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 1 godinu

Mi smo to znali UNAPRED. Zavisi koliko je LOVE u pitanju. Nije ni MITROVIĆEV, koji ubi devojčicu na PEŠAČKOM. SRAM VAS BILO. To seme treba UTAMANITI DA VIŠE NIKAD NE MOŽE NIĆI. OSAM žrtava je u pitanju!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija