• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

05.05.2023

20:43

POZNATO STANJE RANJENIH U PUCNJAVI U MLADENOVCU! Oglasio se direktor KC posle operacije

Informer/printscreen

Vesti

POZNATO STANJE RANJENIH U PUCNJAVI U MLADENOVCU! Oglasio se direktor KC posle operacije

Podeli vest

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da su troje od sedmoro žrtava napada masovnog ubice u okolini Mladenovca operisani u tom centru i da je njihovo stanje stabilno.

- Mi smo primili devet pacijenata. Od njih je sedmoro već operisano i mogu da kažem dobre vesti da su njih troje- pacijentkinja 2003.godište, koja je imala tešku povredu noge i podlaktice i koju su operisali ortopedi, pacijent 2006. godište koji je imao težak prelom natkolenice i povredu arterije, kojeg su operisali ortopedi i vaskularci i pacijent koji je imao tešku urogenitalnu povredu, a operisali su ga urolozi, potpuno stabilno, oni su se već probudili i već su ekstubirani - rekao je Ašanin Tanjugu.

Što se ostalih pacijenata tiče, Ašanin je rekao da su dvoje u jako kritičnom stanju.

- Jedna pacijentkinja sa povredom glave i oka i jedna pacijentkinja sa teškim povredama stomaka, jetre, desnog bubrega i transverzalnog kolena - naveo je Ašanin.

Što se tiče učenika i nastavnice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji su primljeni u sredu, Ašanin kaže da su dobro.

- Dvoje učenika i nastavnica su sasvim stabilno, čak se o jednom razmišlja da se za dan, dva pusti kući. Nastavnica je dobro i stabilno ali će morati da se uradi jedna intervencija ortopeda mikrohirurga šake. Što se tiče najtežeg pacijenta, učenika koji je još uvek u teškom stanju, danas smo uradili neka kontrolna snimanja magnetnom rezonancom i zadovoljni smo tim nalazom i i dalje pomno pratimo njegovo stanje - rekao je Ašanin.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MAPA KRETANJA UROŠA B. TOKOM JEZIVOG MASAKRA! Od ubistva osmoro nedužnih, preko bega i otmice taksiste... Sve do "pada" s oružjem u selu Vinjište
Hronika

MAPA KRETANJA UROŠA B. TOKOM JEZIVOG MASAKRA! Od ubistva osmoro nedužnih, preko bega i otmice taksiste... Sve do "pada" s oružjem u selu Vinjište

Uroš B. (21) ubio je osam, a ranio 14 osoba u jezivom krvoproliću u okolini Mladenovca, drugom koje je šokiralo Srbiju za manje od 48 sati. Napad se desio u četvrtak oko 23 sata, u trouglu sela Malo Orašje, Dubona i Šepšin. Napadač je zatim kidnapovao taksistu i naterao ga da ga odveze u selo Vinjište kod Kragujevca, gde se osumnjičeni sakrio u ujakovoj kući.

05.05.2023

19:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija