• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

07.05.2023

12:12

VAŽNA NAJAVA IZ MUP: Od sutra nove mere policije u blizini svake škole

Tanjug

Vesti

VAŽNA NAJAVA IZ MUP: Od sutra nove mere policije u blizini svake škole

Podeli vest

Patrole policije od sutra će biti blizu svake škole, izjavio je Danilo Stevandić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

On se najpre dotakao i najvažnije mere, o kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odmah nakon masakra obavestio javnost:

- Jedna od mera je da se uradi razoružavanje, i da se uputi javni poziv svim licima koja žive na teritorije Republike Srbije, da takvo oružje donesu u najbližu policijsku stanicu. Ministar Gašić je doneo naredbu u toku jučerašnjeg dana, a koja se odnosi na predaju neregistrovanog oružja i municije. I od sutra, do osmog juna mogu da ga predaju u najbližoj policijskoj stanici, bez pravnih posledica - rekao je Stevandić, govoreći o jednoj od mera koja je doneta.

Treba napraviti razliku između legalizacije i predaje oružja, napomenuo je.

Ovde se radi samo o predaji, bez naknade. Ono što je bitno da se zna, da to treba doneti rasklopljeno, a ne trenutno funkcionalno. To je po zakonu propisano. U fotroli i rasklopljeno - rekao je on.

Kako je potom naveo, biće pojačana policija i na svim javnim mestima na kojima se okuplja veći broj ljudi.

Biće pojačano vidljivo prisustvo policije na svim javnim mestima na kojima se skuplja veći broj ljudi: u tržnim centrima, u parkovima, na trgovima... - izjavio je Stevandić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon dva masovna ubistava koja su se desila u Beogradu i kod Mladenovca, najavio je da će u narednih šest meseci biti zaposleno novih 1.200 policajaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AKO JEDNOG DANA BUDE NA SLOBODI I SRETNEM GA U ZGRADI... Šokantna ispovest komšinice dečaka ubice! Jedno pitanje je stalno ponavljala NJEGOVOM OCU!
Hronika

AKO JEDNOG DANA BUDE NA SLOBODI I SRETNEM GA U ZGRADI... Šokantna ispovest komšinice dečaka ubice! Jedno pitanje je stalno ponavljala NJEGOVOM OCU!

Znam ga od rođenja, zajedno su nam se družila deca. Ništa nije ukazivalo na to da može da se dogodi ovakva tragedija. Ko je tu sad kriv? Stalno se pitam zašto, zašto i zašto? Šta mu se dogodilo", kaže komšinica dečaka ubice (13) koji je u svom krvavom pohodu u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio osmoro dece i čuvara Dragana Vlahovića.

07.05.2023

08:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija