• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

11.05.2023

13:08

TAKVE LOPOVE U ŽIVOTU NISU VIDELI! Komšije u šoku, uselili se u kuću punih deset dana NIKO NIJE POSUMNJAO DA SU PROVALNICI!

V. Vučićević/Informer.rs

Vesti

TAKVE LOPOVE U ŽIVOTU NISU VIDELI! Komšije u šoku, uselili se u kuću punih deset dana NIKO NIJE POSUMNJAO DA SU PROVALNICI!

Podeli vest

U selu Ostra, nadomak Čačka dogodila se provala kakvu meštani ne pamte. Naočigled celog sela, lopovi su se u sred bela dana uselili u kuću nekadašnjeg beogradskog biznismena u zaseoku Kostići.

Danima su u njoj boravili, gostili se jeli, pili, birali šta će pokrasti. Uveče bi nonšalantno sivim fordom, koji je sve vreme bio parkiran u dvorištu, odlazili. Boravak nepoznatih ljudi u kući biznismena primetili su gotovo svi meštani, jer se ona nalazi na početku sela, uz sam put.

Preplašeni meštani pričaju da niko ništa nije posumnjao, jer su bili toliko slobodni, viđali su ih svakodnevno kako dolaze i odlaze proteklih desetak dana. Neki od njih su sa lopovima razgovarali, najnormalnije se pozdravljali, kao što inače čine sa drugim komšijama. Kada je cela stvar otkrivena, kradljivci su se dali u bekstvo, koje je moglo biti fatalno 

- Žena je od policije pokušala da pobegne skočivši kroz prozor sa dvadesetak metara visokog sprata. Kažu da je samo slomila nogu. Pre toga, bili su toliko slobodni i opušteni da su sedeli u dvorištu, viđali smo ih na imanju i u kući.

Mislili su, poslao ih vlasnik kuće  

Auto im je najnormalnije bio parkiran ispred, a svi smo mislili da je vlasnik kuće poslao nekog da mu kuću uredi, jer oni leti dolaze iz Beograda i borave ovde - priča komšija penzionisanog beogradskog biznismena.  

-Juče dok sam prolazio seoskim putem, ponovo sam ih video. Mlađi muškarac je bio napolju i nosio je ka tremu nekakvu crnu vreću. Uljudno mi se javio, i pitao me "jel došao komšija" misleći na vlasnika kuće. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Pozvao sam vlasnika kuće u Beograd, na šta je on zgranuto kazao da nikog nije poslao da mu sređuje imanje - kazuje jedan drugi meštanin Ostre.

Foto: Z.I.

 

Nakon dojave MUP-u, komšije kažu da su se nakon 15 minuta u dvorištu beogradskog biznismena stvorila četiri vozila policije.

- Mlađa žena od oko 30 godina za koju smo kasnije saznali da je iz Požege, se u trenutku dolaska patrole zatekla na spratu. Iskočila je kroz prozor, mogla je poginuti... Muškarac (36) za kojeg se ispostavilo da je iz obližnjih Brđana je zatečen kako pakuje stvari u prizemlju - pričaju meštani.

Svakodnevno ih viđali sa torbama punim plena

Oni dodaju da je tokom desetak dana iz kuće verovatno izneto mnoštvo predmeta, jer su ih svakodnevno viđali sa torbama i vrećama. Meštani tvrde da su mislili da oni raspremaju kuću pred dolazak vlasnika. Da situacija bude još smehotresnija, muškarac i žena poriču da su u kuću nasilno ušli. 

- Mladić je sve vreme policiji govorio da je kuća bila otvorena kada su oni tog jutra došli, te da je oni uopšte nisu obili, poriču i da su dolazili ranije - kažu komšije. 

Za sada nema preciznih podataka o predmetima koji su eventualno iz kuće otuđeni, ali sudeći po sceni koju je policija zatekla, provalnici su se bili odomaćili i nisu žurili.

Foto: Informer

 

- Zatečeno je na desetine kesa, torbi i vreća koje su bile spakovane i ležale po podu, krevetima, sobama, hodnicima. U samoj kući je zatečen neviđen nered, prevrnuli su bukvalno svaki kutak kuće u potrazi za vrednim stvarima. Po zatečenim ostacima hrane i pića zaključujemo da su u kući boravili više dana.

Kolika je šteta, o tome će se vlasnik izjasniti naknadno, kada detaljno pregleda kuću i pomoćne prostorije i utvrdi šta nedostaje - kaže naš izvor iz istrage.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija