• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

18.05.2023

16:08

LAZA BOMBAŠ NA PSIHIJATRIJI U CENTRALNOM ZATVORU! Vođa "valjevskog klana" pokušao da se obesi o čaršav u ćeliji!

printscreen

Vesti

LAZA BOMBAŠ NA PSIHIJATRIJI U CENTRALNOM ZATVORU! Vođa "valjevskog klana" pokušao da se obesi o čaršav u ćeliji!

Podeli vest

Milan Lazarević (53), zvani Laza Bombaš, vođa "valjevskog klana", optužene za ubistvo boksera Željka Đedovića (30) 2009. godine, iznudu, nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje dokumenata, prebačen je na psihijatriju zatvorske bolnice u Beogradu, nakon što je pokušao da se obesi u ćeliji, saznaje Informer.rs.

Kako saznajemo, Lazarević je 12. maja hteo da se obesi o čaršav u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu, negodujući zbog pritvora koji mu je određen pre osam meseci.

- Tada je prebačen na lečenje na VMA, gde mu je ustanovljena depresija. On je tvrdio da se ne seća samog pokušaja samoubistva. Posle lečenja, ponovo je vraćen u bolnicu Centralnog zatvora, na odeljenje psihijatrije. Sada je prekinuo višemesečni štrajk glađu, tokom kojeg je sa 110 kilograma smršao na 70, pa je jedva hodao. Štrajkovao je glađu zbog nezadovoljstva suđenjem, jer smatra da sudije Specijalnog suda postupaju nezakonito u procesu protiv njega i ostalih optuženih, pa su bili prisiljeni da ga priključe na infuziju - kaže izvor portala Informer.rs.

Foto: Privatna arhiva

Milan Lazarević upao u depresiju zbog boravka u pritvoru

Prema saznanjima našeg portala, Lazi Bombašu je u ćeliji nađen telefon, pa mu je sada tri meseca uskraćeno pravo na posete i pakete.

- Nema pravo na posetu sestre i sina iz prvog braka. Za vreme pritvora mu je umro i otac, a u posetu mu dolazi samo advokat - navodi naš sagoovrnik. 

Laza Bombaš se u pritvoru nalazi od 5.oktobra prošle godine, otkad je za vreme pauze izašao iz sudnice Specijalnog suda. Uhapšen je u okolini Uba, a na saslušanju je tvrdio da mu je bilo loše, pa je otišao da potraži lekarsku pomoć. Međutim, sudija Svetlana Aleksić je to smatrala bekstvom i odredila mu pritvor.

Tokom procesa je hteo da ponudi jemstvo od 150.000 evra da bi se branio sa slobode. 

Bombaš je uhapšen 2009. godine i u pritvoru je proveo sedam i po godina. Za to vreme bio je u strogo čuvanom delu CZ, gde su u pritvoru bili Milorad Ulemek Legija, Andrija Draškovića i mnogi drugi. Potom je pušten u kućni pritvor uz nanogicu i branio se sa slobode. Devetorici članova "valjevske grupe“ sudi se punih 14 godina. Za to vreme promenjene su četiri sudije, odloženo je u proseku svako drugo suđenje, a nije doneta nijedna presuda koja se odnosi na celu grupu.

Foto: MUP Srbije

Uhapšen je 2009. godine i proveo sedam i po godina u pritvoru

Suđenje sve vreme prate mnogobrojne kontroverze, kršenje zakona i drugi proceduralni propusti, kao i ekscesi koje je uglavnom priređivao optuženi Zoran Jeličić. Podneto je i više od 250 zahteva za izuzeće koji su se odnosili kako na prethodno, tako i na veće koje trenutno sudi.

Jeličić, koji se tereti za ubistvo Đedovića, bio je u bekstvu i za njim je bila raspisana poternica kad je u maju prošle godine napustio stan u kom je bio u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom, kod Valjeva. On je ponovo uhapšen 12. oktobra, samo nedelju dana posle Lazarevića.

Tokom sudskog postupka Jeličić je pokušao sebi da prereže vrat u sudnici, mokrio je pred sudskim većem i udario branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti, a potom je sudiji poslao pismo u kome joj preti smrću. Drugo preteće pismo poslao je u novembru prošle godine i to iz bekstva.

Foto: D. Ćuruvija

Zoran Jeličić, član grupe, hteo da prereže vrat u sudnici

On je, pored ostalog, u pismu pisanom rukom naveo da ga je sudija Aleksić, zbog nezakonitog postupanja primorala da donese tešku odluku - da je ubije i da će sve učiniti da tako bude.

Tužilaštvo tvrdi da je Milan Lazarević organizovao kriminalnu grupu. Zoran Jeličić tereti se da je, po nalogu Lazarevića, maskiran kao policajac ubio njihovog kriminalnog suparnika Željka Đedovića 2009. godine ispred sportske hale u Valjevu. Policajac koji im je dao svoju uniformu takođe je optužen u ovom postupku. Motiv ubistva je osveta, prema navodima optužnice, jer se Đedoviću sudilo za pokušaj ubistva Lazarevića.

Suđenje "valjevskoj grupi" juče je odloženo zbog zdravstvenog stanja Laze Bombaša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija