Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

23.05.2023

13:44

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE! Srbi ukrali nakit vredan više miliona evra, a evo šta su ukrali od poznatog fudbalskog trenera

Pngwing, AP Photo

Vesti

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE! Srbi ukrali nakit vredan više miliona evra, a evo šta su ukrali od poznatog fudbalskog trenera

Podeli vest

Španska policija, u okviru akcije "Nebok", uhapsila je 15 pripadnika organizovane kriminalne grupe, među kojima ima i Srba, zbog višemilionskih pljački u provincijama Alikante, Kasteljon i Valensija, piše španski portal "El Pais". Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih je nađen nakit vredan više od 900.000 evra. Uhapšeni se terete i da su od poznatog španskog fudbalskog trenera ukrali vredne dragulje.

Policijska akcija sprovedena je početkom maja, kada su pripadnici Civilne garde pretresli četiri kuće u Valensiji, Kasteljonu i Alikanteu i uhapsili 15 osumnjičenih, među kojima ima Srba, Hrvata, Bosanaca i Čeha, zbog sumnje da su izveli nekoliko spektakularnih pljački i ukrali nakit i ostalu robu u vrednosti od preko milion evra.

- Članovi bande, od kojih je većina iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, osumnjičeni su za seriju pljački u kojima je ukradena roba milionske vrednosti. Oni se sumnjiče da su, koristeći lažna dokumenta, pljačkali širom Španije, a da su među njihovim žrtvama i neke poznate javne ličnosti ove zemlje - piše u tekstu.

Foto: El Pais

Deo plena zaplenjenog kod osumnjičenih
Koristili voki-tokije, organizovani kao vojska

Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih je pronađen deo plena koji su opljačkali, i to nakit i satovi vredni više od 900.000 evra, automobili vredni oko 50.000 i ostala oprema među kojima ima i kvadova, detektora metala, toki-vokija, kao i 50.000 evra u gotovini.

- Osumnjičeni razbojnici praktično su živeli od pljački. Prilikom hapšenja, pretresom prostorija u kojima su boravili, pronađeni su nakit i satovi vredni preko 900.000 evra, vrhunski alati, kompresori, agregati, sportska oprema, bicikli, skuteri, konzole za igre, katalizatori, detektori metala, kvadovi, sve u vrednosti od preko 150.000 evra, ali i 50.000 evra u kešu - piše u tekstu.

Ukrali dragulje od poznatog fudbalskog trenera

U tekstu se dodaje da su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe, od jednog poznatog trenera u Španiji, ukrali nekoliko skupocenih dragulja, koji su pronađeni prilikom akcije. Nije saopšteno ime trenera, ali se u tekstu dodaje da je on "izuzetno popularan" u Španiji.

Navodi se kako je kriminalna grupa bila organizovana na vrhunskom nivou i da je svaki član bande imao prethodno određenu funkciju.

Foto: AP PHOTO

Policajac u Španiji/Ilustracija

- Članovi bande bili su odlično organizovani, sa dobro definisanim ulogama. Pljačkali su vile i ostale objekte na najrazličitije načine. Ulazili su u objekte tako što su nasilno otvarali vrata i prozore, koristeći nepažnju ili odsustvo vlasnika - dodaje se u tekstu.

Selili se nakon pljačke

Navodno, pripadnici grupe su u svojim pljačkaškim pohodima za komunikaciju koristili voki-toki uređaje, ali i mobilne telefone koje su bacali nakon izvedenih akcija.

- Neprestano su menjali vozila i stanove u kojima borave i to obično nakon izvedene pljačke. Živeli su na visokom nivou i to samo zahvaljujući pljačkanju bogatih. Jednom prilikom su lažnim novcem kupili dva sata "Roleks" i to za 40.000 evra - piše ovaj portal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija