• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

23.05.2023

23:12

PREDATO 207 KOMADA ORUŽJA I 18.000 MUNICIJE! Policiji u Kikindi građani doneli i 17 minsko-eksplozivnih sredstava!

V. N.

Vesti

PREDATO 207 KOMADA ORUŽJA I 18.000 MUNICIJE! Policiji u Kikindi građani doneli i 17 minsko-eksplozivnih sredstava!

Podeli vest

Policijskoj upravi Kikinda zaduženoj za teritoriju Severnobanatskog okruga, od 8. do 18. maja predato je 207 komada oružja i preko 18 hiljada komada municije.

Prema evidenciji Policijske uprave u Kikindi, do polovine maja na teritoriji Severnobanatskog okruga predato je 89 komada neregistrovanog oružja, 15.986 metaka i 17 minsko-eksplozivnih sredstava. Takođe, predat je 91 komad registrovanog oružja i 1.064 metaka.

Građani su posle smrti vlasnika predali 27 primeraka oružja i 1.302 komada municije.

Nakon što su se dogodila dva masovna ubistva u našoj zemlji, država je pozvala na razoružavanje građana, koji policiji mogu da predaju legalno i nelegalno oružje. Predaja oružja trajaće do 8. juna u policijskim stanicama širom Srbije, od 7 do 19 časova, a oni koji ga nelegalno poseduju, do tada neće snositi bilo kakve posledice i neće morati da dokazuju njegovo poreklo.

Foto: V. N.

Sednica predstavnika Severnobanastskog okruga 

Radi sprečavanja eventualne zloupotrebe, neophodno je da se oružje koje je ostalo iza smrti vlasnika preda na čuvanje policiji, do okončanja ostavinskog postupka i određivanja vlasnika.

Bezbedonosna situacija u obrazovnim institucijama na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga je zadovoljavajuća, konstatovano je sednici Saveta okruga nakon pojačane sigurnosti u školama i njihovoj okolini.

-Policijska uprava postupa u skladu sa uputstvima Ministarstva unutrašnjih poslova, a istovremeno upućen je apel predstavnicima jedinica lokalnih samouprava da u obrazovnim institucijama podstiču na još veću borbu protiv nasilja, osnaživanje uloge nastavnog kadra, kao i da putem medija i dalje pozivaju građane na predaju neregistrovanog oružja i municije-saopšteno je na sednici Saveta kojom je predsedavao Miroslav Dučić, načelnik okruga.

Sednici su prisustvovali Pavle Rajkov, načelnik Policijske uprave Kikinda, Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Radovan Uverić, predsednik opštine Novi Kneževac sa saradnicima, kao i predstavnici opština Ada, Senta, Čoka i Kanjiža.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MZ

pre 11 meseci

Zašto svaka aktivnost države mora da ima posebna ("autentična") tumačenja postupajućih službenika ??? Tako na primer (provereno), službenici MUP LEGITIMIŠU lica koja vraćaju oružje, municiju i MES; s kojim pravom i s kojim obrazom ??? Kad im se suprotstavite odustaju od te namere, ali postaju izrazito neljubazni, srpska posla ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija