• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Š.

24.05.2023

17:24

OGLASIO SE MUP POVODOM SLUČAJA LAŽNOG DARKA ELEZA! Protiv prevaranta podneta krivična prijava

printscreen

Vesti

OGLASIO SE MUP POVODOM SLUČAJA LAŽNOG DARKA ELEZA! Protiv prevaranta podneta krivična prijava

Podeli vest

Policajci sa Vračara, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv Dalibora S. (43), zbog sumnje da je, sa govornikce Kazneno popravnog zavoda u Pančevu, gde izdržava kaznu, pozivao advokate i građane, i tražio od njih novac elektronskim putem za navodnu hiruršku intervenciju.

U policijskom saopštenju se navodi da je protiv osumnjičenog podneta krivična prijava zbog prevare.

"Кako se sumnja, on je sa telefonskih govornica iz КPZ Pančevo, gde izdržava kaznu zatvora, predstavljajući se kao Darko Elez, pozivao advokate i građane od kojih je tražio da ga zastupaju u postupcima pred sudom, kao i da mu uplate novac elektronskim putem za navodnu hiruršku intervenciju, a koji će, kako je govorio, njegova supruga da vrati" navodi se u saopštenju.

Pošto se sumnja da ima više prevarenih građana, MUP poziva oštećene da slučaj prijave u PS Vračar, ili telefonom na brojeve 011/344-0643 i 011/344-3425.

Kako je Informer već pisao, prevarant koji je već u zatvoru u Pančevu, sa telefonske govornice pozivao je advokate i od njih tražio da mu uplaćuju iznose od 10 do nekoliko stotina hiljada dinara za kantinu i hitne medicinske zahvate, uz navode da želi baš njih da angažuje kao advokate, najverovatnije je imao i pomagače koji su mu pronalazili kontakte advokata, a potom podizali uplaćeni novac sa računa.

Tužilaštvu je prevaru prva prijavila poznata advokatica Olgica Batić, ćerka preminulog bivšeg ministra pravde Vladana Batića.

- Tačno je da sam tužilaštvu odmah podnela prijavu protiv nepoznate osobe. Postupak je u toku pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom - potvrdila je Olgica Batić, navodeći da se i njoj osoba koja je zvala i tražila veći novčani iznos predstavila kao Darko Elez, kao i da je novac koji je uplatila na račun, podignut u Subotici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!
Tenis

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

03.06.2024

12:44

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija