• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

24.05.2023

18:52

VIŠI SUD DONEO ODLUKU! Određen pritvor do 30 dana pucaču sa Vračara

S. Dukić

Vesti

VIŠI SUD DONEO ODLUKU! Određen pritvor do 30 dana pucaču sa Vračara

Podeli vest

Nemanji Đ. (22), osumnjičenom da je 22. maja, u Ulici Maksima Gorkog na Vračaru, hicima iz pištolja teško ranio A.P. i D. L., određen je pritvor do 30 dana.

U saopštenju Višeg suda u Beogradu navodi se da je osumnjičenom pritvor određen zbog sumnji da će uticati na svedoke, u kratkom vremenskom roku počiniti krivično delo, kao i jer je za delo koje mu se stavlja na teret zaprećena kazna zatvora za preko deset godina.

"Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je 24. 05. 2023. godine, nakon saslušanja osumnjičenog N.Đ doneo rešenje kojim je prema N.Đ odredio pritvor do 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret  propisana kazna zatvora preko deset godina" navedeno je između ostalog u saopštenju.

Foto: S. Dukić

Policija i lekari Hitne pomoći odvode ranjenog

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo u pokušaju i Nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na saslušanju se branio ćutanjem

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

Podsetimo, Nemanja Đ. je, kako se sumnja, 22. maja 2023. godine iz neposredne blizine ispalio najmanje četiri projektila u A.P. i zadao mu teške telesne povrede.

Usled ispaljenog projetila u pravcu A.P. projektil je pogodio D.L, koji je takodje zadobio teške telesne povrede.

Nakon toga osumnjičeni se trčećim korakom udaljio sa lica mesta u pravcu Čuburske ulice, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija