• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

26.05.2023

15:24

OŠTRICOM SEKIRE UDARIO BRATA U LEĐA! Pretio mi je: "Ću te zakoljem, ću te odrobijam!"

printscreen

Vesti

OŠTRICOM SEKIRE UDARIO BRATA U LEĐA! Pretio mi je: "Ću te zakoljem, ću te odrobijam!"

Podeli vest

Predrag L. (29) iz Resnika kod Sokobanje negirao je danas na početku suđenja pred Višim sudom u Nišu da je 25. avgusta prošle godine pokušao da ubije brata od strica Jovana L.

U optužnici je navedeno da je, posle krađe svađe zbog imovinsko-pravnih odnosa, uzeo sekiru u ruke i oštricom udario brata po leđima dok mu je bio okrenut.

- Odrasli smo zajedno, nismo se nikada do sada posvađali. On mi je kao rođeni brat. Toga dana smo malo više pili. Došli smo kući oko dva sata ujutro i posvađali se u hodniku. Jovan me je iz čista mira udario i počeo da viče kako smo mu sve uzeli, svo imanje. Ja sam hteo da ga umirim, zagrlio sam ga i pitao šta to priča. Gurali smo se i on je pao preko alata i klupice na kojoj je bila sekira - izjavio je Predrag.

Prema njegovim rečima, u prvom trenutku nije uopšte bio svestan da mu se brat povredio.

- Kada smo pali preko alata, Jovanova majka je tada izašla iz sobe. Onda sam ustao i video da mi je ruka krvava. Kada je i brat ustao, video sam da mu je cela majica krvava na leđima. Bio je više od mene krvav, krenuo je da se tetura po kući. Vrlo brzo je došao naš drug Nemanja, koji ga je odvezao u Hitnu, a ja sam ostao na pragu sa strinom. Ona je sklonila sav alat i očistila krv sa poda - dodao je okrivljeni.

Na pitanje sudije Višeg suda Mirka Draškovića otkud krv na sekiri i kako je moguće da je Jovan zadobio takvu povredu, ako je pao preko položene sekire, Predrag nije imao odgovor:

- Ne znam otkud krv, nisam to video. Sekiru nisam ni uzeo u ruke.

Njegov brat Jovan je, međutim, rekao da se nemili okršaj odigrao u dvorištu.

- Svađa je započela unutar kuće, ali sam izašao napolje. Brat je tada protrčao pored mene i otišao po sekiricu koja je stajala u dvorištu na traktoru. Odmah zatim sam osetio udarac u leđa. Majka je skočila kada me je prvi put udario, bila je tu pored mene, i sprečila da me udari i drugi put. Dok smo čekali da dođe drug i odveze me u Hitnu, Predrag je sedeo na pragu i pretio da će me zaklati. Držao je nož u ruci i govorio: "Ću te zakoljem, ću te odrobijam", rekao je Jovan.

Pošto se njihovi iskazi ne slažu, dvojica braće suočila su se na sudu oči u oči, ali je to samo produbilo svađu i nije odgonetnulo kako je tačno došlo do povrede.

Na narednom ročištu sudski veštak trebalo bi da pojasni da li je povreda na Jovanovim leđima mogla da nastane padom preko položene sekire ili je nastala direktnim udarcem. Tada će biti ispitani i rođaci dvojice braće.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija