• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/republika.rs

26.05.2023

22:34

JEZIVO SAZNANJE IZ TELEFONA MASOVNOG UBICE KOSTE K.! Sada je jasno kako je s neverovatnom rutinom po hodnicima škole POSEJAO SMRT!

Informer

Vesti

JEZIVO SAZNANJE IZ TELEFONA MASOVNOG UBICE KOSTE K.! Sada je jasno kako je s neverovatnom rutinom po hodnicima škole POSEJAO SMRT!

Podeli vest

Maloletni monstrum mesec dana pre zločina počeo da izučava kako funkcionišu pojedini modeli oružja.

U telefonu Koste Kecmanovića (13), dečaka-ubice koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" pobio devet školskih drugova i čuvara, a ranio pet đaka i nastavnicu, stručni tim MUP Srbije našao je mnoštvo podataka o načinu na koji je ovaj učenik pripremao masakr. Među njima su i slike pištolja s preciznim karakteristikama. Više do 20 modela kratkih cevi počeo je mesec dana pre zločina da izučava maloletni ubica.

Ovo je još jedan dokaz da je masakr pažljivo pripremao.

- Na tim fotografijama su i pištolj zbrojevka šedou 9 mm, koji poseduje njegov otac, i drugi poluautomatski pištolji, zastavini pištolji velikog kalibra, ali i trofejni ruger. Pretraživao je i način punjenja i pražnjenja, kočenja, koliko metaka staje u okvir. To jasno govori o tome da nije želeo da mu oružje zakaže, da se neki metak ne zaglavi u realizaciji paklenog nauma - navodi dobro obavešteni izvor Republike.

Predaja kao na filmu

Masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" dogodio se 3. maja oko 8.40 u OŠ "Vladislav Ribnikar". Kosta Kecmanović je odmah na ulazu počeo da puca na sve koje je susreo da bi krvavi pir nastavio i po učionicama. Posle nekih dva minuta sam je pozvao policiju, kao na filmu, izvadio okvir iz pištolja i podigao ruke uvis kad su došli policajci.

Kosta, kako je utvrđeno istragom istorije njegovih pretraga na internetu, fan je jednog od najvećih svetskih mafijaša - El Čapa, igrao je ratne igrice, a s ocem Vladimirom odlazio na pucanje u streljani.

- Taj dečak je bio predodređen da napravi nešto strašno. Interesovanje za funkcionisanje različitih vrsta naoružanja u njegovom slučaju nije hobističko, već mu je izgleda postalo opsesija. On je, ubijajući po školi, ispucao 57 metaka za nekoliko minuta. Praznio je i menjao okvire samo jednog pištolja i nastavljao dalje, sejući smrt po hodniku i učionicama. To deluje kao neverovatna rutina, kao da je ubijao i ranije - objašnjava izvor.

Foto: ATAIMAGES

 
Istraga svih kontakata

Policija u saradnji s tužilaštvom radi na tome da utvrdi koga je sve maloletni ubica zvao telefonom, o čemu je razgovarao s osobama s kojima je bio u kontaktu, da li se svađao s nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav. Istražuje se i zašto su mu većinom devojčice bile meta, da li je nekome pretio i da li je njemu neko pretio.

Inspektori koji rade na slučaju bili su šokirani ovim otkrićima. Pogotovo kad su otkrili da je Kosta i na računaru pretraživao slične sadržaje.

- Gledao je američku seriju "Zločinački umovi", guglao fotografije uličnih nemira širom sveta gde demonstranti koriste Molotovljeve koktele... Prava je sreća u već velikoj nesreći koju je napravio da četiri Molotovljeva koktela nađena u njegovom rancu nije upotrebio, kako je planirao. Ko zna koliko bi još žrtava bilo da je zapalio školu - tumači ovaj izvor.

Istraga masakra se, uz saslušanje svih iz njegove okoline, među kojima su, pre svega, Kostini roditelji Miljana i Vladimir, nastavlja veštačenjima. Forenzičari analiziraju i Kostinu garderobu, knjige koje je čitao, lične beleške, video-snimke školskih kamera u trenucima masakra.

Kako je došao do dva pištolja koje je njegov otac držao u sefu pod šifrom i kako je mogao da pripremi Molotovljeve koktele, a da niko u kući ne primeti šta radi, pitanja su, zasad, bez odgovora.

Foto: printscreen

 
Objedinjen postupak protiv majke i oca

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljen je izveštaj o postupanju policijskih službenika PU za grad Beograd, zajedno sa izjavom Miljane Kecmanović, Kostine majke, koju je dala policiji.

Cilj je da se utvrdi da li se u njenim radnjama stiču zakonska obeležja krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, saopštilo je tužilaštvo.

- Po prijemu izveštaja, spisi predmeta su 26. 5. dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu radi spajanja s predmetom u kom se u tom tužilaštvu vodi istraga protiv V. K. - oca dečaka ubice zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti, imajući u vidu da između krivičnih dela koja im se stavljaju na teret postoji međusobna veza i delimično isti dokazi, te je celishodno da se vodi jedinstveni postupak - naveli su iz tužilaštva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"KOSTA IMAO SAMO PUBERTETSKE BUBICE": Novi detalji saslušanja majke Koste K.
Hronika

"KOSTA IMAO SAMO PUBERTETSKE BUBICE": Novi detalji saslušanja majke Koste K.

Bilo je nekih pubertetskih "bubica" kako su to razumevali, ali ništa dramatično, niti ozbiljno. On je u školi bio izvanredan, išao je i na vanškolske aktivnosti i niko se ništa u vezi njega nije žalio, niti je on govorio da ima neke probleme. U porodici je sve funkcionisalo kako treba i odnosu su bili dobri i normalni.

25.05.2023

16:41

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija