• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

12.06.2023

20:49

KOSTA JE BIO OPSEDNUT SLAVNIM VOJSKOVOĐAMA: Ona je brinula o njemu od kada je imao samo 11 meseci, pa sve do pre par godina, a sada je ponovi saslušana

print

Vesti

KOSTA JE BIO OPSEDNUT SLAVNIM VOJSKOVOĐAMA: Ona je brinula o njemu od kada je imao samo 11 meseci, pa sve do pre par godina, a sada je ponovi saslušana

Podeli vest

Dadilja Koste K. (13), koji je 3. maja pobio devet đaka i portira u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, ponovo je saslušana u tužilaštvu, saznaje Informer!

Ona je, između ostalog, rekla da nije znala da je Kosta s ocem išao u streljanu i da je naučio da barata oružjem. Takođe je kazala da se Kosta interesovao za vojskovođe iz Drugog svetskog rata i iz ranijih istorijskih perioda, ali da ga nikada nije videla da čita nacističku literaturu koja je nađena u njegovoj sobi posle masakra, o čemu smo ranije pisali.

Lepi maniri

Kostina dadilja je, prema nezvaničnim saznanjima, drugi put pozvana na saslušanje jer je tužilaštvo uočilo neke nedoslednosti u njenom iskazu koji je dala krajem maja.

- Ona je ponovila da je brinula o Kosti od kada je bio beba, da je provela s njim celo detinjstvo i bila je uverena da ga najbolje poznaje od svih, bolje čak i od njegovih roditelja. Zato je i bila šokirana kad je čula za masakr, pošto je o njemu imala najbolje mišljenje - rekao je naš izvor, i dodao:

Foto: Informer

Uviđaj na dan masakra


- Naglasila je da nikada nije videla Kostu sa oružjem, niti je znala da je išao u streljanu s ocem. Kako je tvrdila, nije čak ni primetila da se dečak interesuje za oružje, ali je napomenula da se zanimao za slavne vojskovođe. Na pitanje da li je Kosta pred njom čitao nacističku literaturu, dadilja je to negirala, tvrdeći da takve knjige nikad nije videla kod njega.

Šok

Bila je šokirana kad je čula za masakr, pošto je o Kosti imala najbolje mišljenje
Izvor iz istrage

 

Prema rečima našeg sagovornika, dadilja je ponovila da je Kosta bio vaspitan, sa lepim manirima.

- Istakla je da apsolutno ništa u Kostinom ponašanju nije ukazivalo na to da je u stanju da ubija. Posebno je isticala njegove intelektualne sposobnosti, kako je od malih nogu bio veoma radoznao i voleo je da čita knjige. Kazala je i da nije primetila da je Kosta imao bilo kakve probleme u odnosima sa majkom i ocem - napominje naš izvor.

Foto: Privatna arhiva

Hapšenje Koste K.


Inače, Kostini roditelji Vladimir i Miljana odranije su pod istragom tužilaštva kako bi se utvrdilo da li su ga zapostavljali ili zanemarivali. Miljana je na saslušanju tvrdila da je Kosta imao adekvatnu brigu i ljubav u porodici, ali je napomenula da je sa dečakom dosta vremena provela i dadilja.

Za 120 sekundi ispalio 57 metaka

Masakr je trajao tačno 120 sekundi, a za to vreme Kosta je ispalio ukupno 57 metaka. Tačno u 8.42 policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava, a Kosta je tada izašao iz učionice, kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu "jer je psihopata". Posle masakra prebačen je u psihijatrijsku bolnicu za decu i omladinu, gde je trenutno na veštačenju.
Što se tiče Kostine majke i sestre (10), njih dve su posle pokolja u školi napustile porodični stan na Vračaru i preselile se na nepoznatu lokaciju.


Što se tiče Kostinog oca, on je u pritvoru još od 5. maja, jer je Kosta pobio decu i portira iz njegovih pištolja, ali je i on saslušan kako bi se utvrdilo da li je zanemarivao ili zlostavljao sina.


U nastavku istrage jezivog masakra u školi saslušani su i roditelji ubijenih đaka, kao i svedoci masakra. U toku je veštačenje Kostinog telefona i računara, kao i oružja iz kog je pucao na decu i portira.

Znao šifru za sef

Podsetimo, Kosta je kobnog jutra, oko 8.40, uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri Molotovljeva koktela. Na ulazu u školu ubio je pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice. Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je njegovo odeljenje VII/2 imalo čas istorije.

Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci, ubivši još šestoro mališana, dok je još petoro ranio.

Inače, Informer je krajem maja, prvi objavio, da je dadilja Koste K. saslušana u policiji gde je do detalja ispričala sve što zna o njegovom odrastanju i navikama. Ona je brinula o Kosti od kada je dečak imao samo 11 meseci, pa sve do pre par godina i više je provela vremena sa njim u tom periodu nego njegovi roditelji.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gorrn

pre 10 meseci

Osobe od 13-14 godina nisu "mališani" i nemojte ih tako nazivati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija