• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2023

11:17

MEŠETARIO NAVELIKO, VARAO DRŽAVU! Uhapšen direktor, utajio preko 100 miliona poreza

Vesti

MEŠETARIO NAVELIKO, VARAO DRŽAVU! Uhapšen direktor, utajio preko 100 miliona poreza

Podeli vest

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, uhapšen je osnivač i direktor privrednog društva iz Gornje Vranjske.

On je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i poreska prevara, u vezi sa porezom na dodatu vrednost, čime je oštetio budžet Republike Srbije za iznos od preko 100 miliona dinara.

Osumnjičeni, u periodu od 1. do 28. februara 2022. godine, prilikom prodaje polovnih automobila, preko firme čiji je zakonski zastupnik, nije obračunavao, a kasnije ni prijavio porez na dodatu vrednost u iznosu od 18.371.800,51 dinara, saopštila je Poreska uprava.

On, takođe, nije izvršio ni popis gotovine na dan 31.12.2021. i 31.12.2022. godine, čime se utvrđeni manjak tretira kao iznos koji je zadržao za lične potrebe, na šta je imao obavezu da obračuna i uplati porez na prihod od kapitala u ukupnom iznosu od 58.066.037,87 dinara.

Uhapšeni, u zakonski propisanom roku, Agenciji za zaštitu životne sredine nije dostavio Izveštaj o količini i vrsti uvezenih proizvoda koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada, čime je u potpunosti izbegao plaćanje poreskih dažbina za 2021. i 2022. godinu u ukupnom iznosu od 23.617.451,96 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu sprovedenen naležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija