• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.06.2023

14:33

TEŠKO UBISTVO U POKUŠAJU U NOVOM SADU! Oglasilo se tužilaštvo, evo kolika kazna preti osumnjičenom

privatna arhiva

Vesti

TEŠKO UBISTVO U POKUŠAJU U NOVOM SADU! Oglasilo se tužilaštvo, evo kolika kazna preti osumnjičenom

Podeli vest

Nakon ranjavanja mladića V. K. (22) juče oko 14 časova u Ulici Stevana Mokranjca u Novom Sadu, oglasilo se i Više javno tužilaštvo.

- Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 24. juna 2023. godine oko 14 časova, u ulici Stevana Mokranjca, kada je pokušano da se na podmukao način upotrebom vatrenog oružja liši života oštećeni V.K. iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisani događaj kvalifikovan kao krivično delo Teško ubistvo u pokušaju - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, u okviru predistražnog postupka, preduzelo je različite radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja.

Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, koji izvršio uviđaj, naložio izuzimanje određenih tragova i predmeta sa lica mesta koji će biti predmet veštačenja, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnosti njihovih saznanja, te su preduzete i druge odgovarajuće radnje.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena, zaključeno je u saopštenju.

Podsetimo, mladić star 22 godine je upucan oko 14 časova na novosadskoj Detelinari, a prema rečima doktora Zorana Krulja, portparola novosadske Hitne pomoći, njihova ekipa primila je poziv u 14 časova i 6 minuta.

Na mestu pucnjave zatečen je mladić koji je bio u svesnom stanju, pa je nakon inicijalnog zbrinjavanja prevezen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra KCV na dalje lečenje i dijagnostiku.

Za krivično delo teško ubistvo u pokušaju predviđena je kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija