• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.A.

06.07.2023

10:52

Tukli su se međusobno, nasrtali na meštane! Kada se sin razneo bombom, otac je uzeo karabin...

m.v.

Vesti

Tukli su se međusobno, nasrtali na meštane! Kada se sin razneo bombom, otac je uzeo karabin...

Podeli vest

U boljevačkom selu Dobro Polje dogodila se nezapamćena tragedija kada je, kako se sumnja, sin Denis P.(25) u porodičnoj kući sam sebe razneo bombom, a otac Zlatko Paunović(55) je odmah nakon toga pucnjem iz karabina ubio svoju suprugu Biljanu, majku mladića, a zatim sebi pucao karabinom u lice želeći da se ubije.

Iako je pucnjem razneo pola lica, preživeo je uprkos teškoj povredi glave. Otac je preveženu KC Niš gde je odmah operisan.

- Razlog zbog čega su ovo uradili nikada se neće saznati jer očevidaca nema. Forezničari su dali preliminarne rezultate da je Denis bombu koja ga je raznela držao u rukama jer mu je utroba bila raznešena. On se ubio u kući.

Meštani sela Dobro Polje kažu da je njihova kuća daleko od centra sela, da je izolovana i da oko kilometar od kuće nema nijednog domaćinsta.

Za porodicu nema lepih reči?

Do kuće Paunovića se teško dolazilo jer nema asvalta, pa su i kola hitne pomoći i vozila policije jedva izašli na lice mesta.

- Svi u selu su zgranuti ovom tragedijom. Na žalost, za porodicu Paunović nema ništa lepo da se kaže. Zlatko i Biljana imaju dvojicu sinova i jednu ćerku. Denis je najstariji, a mlađi sin je sa devojkom do nedavno bio kod njih gostima, pa su otišli za Zaječar najverovatnije.

Ćerka je udata u Boru gde i živi, i ona ima dvoje male dece - kažu nam meštani.

Obzirom da ova porodica nije imala dozvolu za držanje oružja, meštani kažu da to uopšte nije neuobičajeno, da se u boljevačkim selima vrlo lako dolazi do naoružanja kupovinom na crno.

- Zbog ove porodice policija je dolazila u naše selo hiljadu puta. Oni su se međusobno svađali i tukli, nasrtali su na meštane, izazivali svađe i tuče.

Svo troje su bili korisnici socijalne pomoći i celo selo je znalo kada oni dobijaju tu pomoć. Tog istog dana bi sišli nekim kršom od auta u centar sela, iz automobila bi do daske odvrnuli muziku, kupovali su alkohol na litre počev od vina, piva, žestokih pića. Onda bi se bahatili, često su razbijali vozila koja su im bila u blizini, nasrtali na prolaznike, onako pijani vređali meštane, bacali svuda prazne flaše, pravili srču i smejali se - kaže nam jedna žena iz tog sela.

Foto: V. Vučićević/Informer.rs

 

 

Do pre nekoliko godina oni su se bavili preprodajom drva koja su, kako tvrde meštani, uglavnom krali.

- Ma celo selo zna šta su radili. Krali su šta su stigli, obijali su prazne kuće, prazne pojate, sadili su marihuanu na svom posedu. Nemaju stoku, imaju samo nekoliko koza. Jedino je Biljana sadila bašticu i išla po nekad u nadnicu - tvrde meštani Dobrog Polja.

Pre pet, šest godina njima je do temelja izgorela kuća.

- Oni su u dvorištu imali dve kuće, jednu od cigala u kojoj su živeli i koja im je izgorela, i drugu starinsku od blata. Nakon požara, prešli su da žive u toj staroj kući.

Po priči meštana, toliko nezdravvi porodični odnosi bukvalno su naterali Zlatkovu majku da pobegne u susedno selo kod rođaka i tamo živi.

- Znam da se Denis pre par godina lečio na zaječarskom Odeljenju psihijatrije, kratko je bio hospitalizovan, ali ne znam zbog čega – kaže jedna od meštanka ovog sela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15