• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.07.2023

14:24

Maratonsko suđenje za ubistvo Velibora Dunjića: Devet godina bez presude za likvidaciju vođe "delija"

informer.rs

Vesti

Maratonsko suđenje za ubistvo Velibora Dunjića: Devet godina bez presude za likvidaciju vođe "delija"

Podeli vest

Suđenje optuženima da su prikrivanjem tragova pružili pomoć ubici Velibora Dunjića, jednog od vođa navijača Crvene zvezde, ponovo je odloženo danas u Višem sudu u Beogradu za 14. septembar. Ovaj put zbog izostanka optuženog Gorana Kneževića, čiji branilac je rekao da je on bolestan i da će dostaviti medicinsku dokumentaciju da to potvrdi.

Predsedavajuća sudija je istakla da će postupak krenuti iz početka, jer je došlo do promene u sastavu sudskog veća, te da će zbog čestih izostanaka biti određeno veštačenje Kneževića. Na sledećem ročištu trebalo bi da se saslušaju dva veštaka i dva svedoka.


Dunjić je ubijen ispred splava "Džimis" 16. maja 2014., kada je teško ranjena i Nina Šobota koja je bila sa njim u automobilu "BMW". Do tada je u javnosti bio spominjan kao čovek koji je osuđivan zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića i pokušaja ubistva na splavu "Kalipso".  

Devet godina kasnije suđenje za to ubistvo i dalje traje, a sedam puta je počinjalo ispočetka. Na optuženičkoj klupi se nalaze trojica za pomaganje ubici posle zločina, Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah. Kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Đurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava "Džimis", koji je u bekstvu.

Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavljivanja krivičnog dela takođe bili pod istragom tužilaštva sa kojim su u međuvremenu sklopili sporazume o priznanju krivice.

Foto: informer.rs

Uviđaj posle zločina na Ušću

 

Krajem 2019. Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 16 meseci zatvora Vuka Musića, jer je prikrivanjem tragova pružio pomoć Đuroviću posle ubistva. Musić je tokom suđenja priznao da je sa još nekolicinom okrivljenih uklonio risiver na kojem je, navodno, bio snimak likvidacije zabeležen kamerom splava.

Đurović je, neposredno pre zločina, prišao Dunjićevom automobilu, koji se zaustavio ispred splava, i kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz neposredne blizine ispalio u njega sedam metaka u glavu i telo i tako mu naneo smrtonosne povrede, dok je Šobota ranjena sa dva projektila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija