• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.07.2023

12:21

Čuo se vrisak, a potom je stigla policija: Komšije otkrivaju nove detalje ubistva u Sidneju, Srbin ubio ženu

facebook

Vesti

Čuo se vrisak, a potom je stigla policija: Komšije otkrivaju nove detalje ubistva u Sidneju, Srbin ubio ženu

Podeli vest

Srbin Dušan Rakić (50) optužen je da je u utorak u kući u Rut Hilu u Sidneju ubio bivšu suprugu Kristin Rakić (53), a potom pokušao samoubistvo. Kako navode lokalni mediji komšije su otkrile nove detalje koje su prethodile zločinu.

Kako su ranije objavili australijski mediji, policija je 11. jula upala u kuću u Rut Hilu u Sidneju, u kojoj su nekada zajedno živeli Kristin i Dušan. Zatekli su jezivu scenu - ubijenu Kristin, kao i povređenog Dušana, on je bio krvav, imao je povrede vrata i ruku, a veruje se da ih je naneo sam sebi.

On je prevezen u bolnicu kritičnom stanju pod policijskom stražom, a nakon oporavka, očekuje se da bude premešten u pritvor.

- Nije zaslužila da umre na taj način, čak ni životinja ne zaslužuje da umre tako - izjavila je rođaka Lori Formosa.

Foto: printscreen/facebook

 

Komšije su otkrile da je par razgovarao o prodaji kuće u Rut Hilu sa agentom za nekretnine koji živi u blizini, kao i da su se razveli nakon 20 godina braka.

"Amelia i Dion sada ne samo da moraju da se izbore sa bolom zbog gubitka svoje majke, već moraju biti jaki jedno za drugo, jer su u ovoj tragičnoj situaciji izgubili ne samo jednog, već oba roditelja i imaju samo jedno drugog. Amelia i Dion suočavaju se s brojnim poteškoćama i izazovima u nastavku svog života. Njihovi životi su zauvek promenjeni" objavila je na Fejsbuku rođaka ubijene žene.

Kristina Rakić je ​​živela je s odraslim sinom Dionom u domu udaljenom pet minuta vožnje.

"Čuli su se vrisci"

Komšije su otkrile da su u utorak oko 20.15 časova čuli buku.

- Čula su se dva glasna vriska, onda je bila tišina i odjednom se pojavila policija - pričaju komšije.

Smrt Kristin Rakić je nešto što njena porodica nikada nije očekivala da će doživeti, izjavila je njena sestričina Jasinta.

- Naša porodica trenutno prolazi kroz ogromnu bol, tugu, šok i nevericu. Kristin je bila brižna i duhovita osoba, imala je toliko ljubavi za dati, volela je životinje, da provodi vreme sa porodicom, a svetlost njenog života bili su njena deca i unuk - rekla je rođaka za tamošnje medije.

Foto: facebook

 

Za sahranu ubijene žene su se prikupljala sredstva putem interneta. Donacije su dostigle 60 odsto cilja, od 15.000 dolara.

- Želimo da se zahvalimo svima koji su se javili porodici da izraze saučešće i pruže ljubav - rekla je Jasinta.

Podsetimo, Rakić je optužen da je u utorak u kući u Rut Hilu u Sidneju ubio bivšu suprugu Kristin Rakić (53).

Kako su objavili australijski mediji, kada je policija upala u kuću u kojoj su nekada zajedno živeli, zatekla je u lokvi krvi i Kristinu i Dušana.

- Porodica ubijene žene alarmirala je policiju jer im nije odgovarala na pozive. Kada su u utorak oko 20.15 sati policajci provali u kuću, zatekli su Kristinu kojoj nije bilo pomoći i teško povređenog Dušana Rakića za kog se sumnja da je posle zločina pokušao da presudi sebi - preneli su mediji.

Rakić je, kako navode, imao povrede na vratu i rukama.

- Prebačen je u bolnicu Vestmid u kritičnom stanju i pod pratnjom policije - naveli su oni.

Načelnik policije Novog Južnog Velsa Stiv Eginton potvrdio je da je Rakić bio od ranije poznat policiji i da je podvrgnut operaciji nakon što je priveden. Iz policije su naveli, da se osim za ubistvo, Rakić sumnjiči i za kršenje kaucije.

Dušan Rakić je tri dana nakon zločina putem video linka, iz bolničkog kreveta prisustvoao suđenju, jer je optužen za ubistvo, nasilje u porodici i kršenje kaucije.

- On će biti prebačen u zatvor, kada bude otpušten iz bolnice - prenose australijski mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija