• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.07.2023

21:49

Mafijaška likvidacija "malog mesara": Ljubimac Šabana Šaulića ubijen zbog droge!

informer/public

Vesti

Mafijaška likvidacija "malog mesara": Ljubimac Šabana Šaulića ubijen zbog droge!

Podeli vest

Stefan Totić (28) ubijen je pre tačno četiri godine ispod Dušanovačkog mosta u Beogradu, u klasičnoj mafijaškoj sačekuši dok je sedeo na suvozačkom sedištu u automobilu svog prijatelja Đorđa S. (25) koji je ostao nepovređen!

Prvi rezultati iz istrage ukazivali su da je motiv ove likvidacije borba za prevlast na tržištu droge na beogradskoj opštini Vračar. Do danas, međutim, to zvanično nije rasvetljeno niti je otkriven ubica. 

Totić je kobne noći sa prijateljem Đorđem najverovatnije bio namaljen da dođe ispod Dušanovačkog mosta. Njih dvojica su oko ponoći stigli na dogovoreno mesto u "opel insigniji", kada se iz mraka na skuteru pojavio ubica koji je izrešetao Stefana i odmah pobegao.

- Đorđe tada nije povređen, ali je odmah posle pucnjave dao gas i u panici krenuo prema Urgentnom centru. Međutim, usput je kod Veterinarskog fakulteta imao udes. Do dolaska Hitne pomoći, Totić je već bio podlegao ranama - otkrio je tada izvor Informera.

Ubijeni Stefan je, iako mlad, već ima "podeblji" dosije u policiji. Hapšen je za nanošenje teških povreda, izazivanje opšte opasnosti i iznude, zbog čega je kraće vreme bio u zatvoru. Poslednjih par godina života je uglavnom radio sa narkoticima, iako za to nije odgovarao.

Sasvim je interesantno da je Totić, kao sedmogodišnji dečak, 1999. godine bio u centru medijske pažnje kada je list "Nedeljni telegraf" objavio priču o njemu kao "najmlađem mesaru u Srbiji".

Foto: informer/public

Mali Stefan kao majstor u pečenjari

On je tada radio u očevoj pečenjari "Maratonac" na Crvenom krstu, a novinaru je kazao da "više voli kafanu nego Moćne rendžere!"

- Više volim da koljem i obrađujem prasiće, nego ga gledam crtaće. Takođe, više volim da čitam kuvar nego stripove - rekao je tada mali Totić.

Za pokojnog pevača Šabana Šaulića, koji je bio redovan gost u pečenjari, Stefan je kazao:

- On mi daje najveći bakšiš, po 100 dinara! Služim ga pečenjem, viskijem, spremam mu sto, čistim mušemu, donosim mu hleb... On najviše voli da jede praseće i jagnjeće nogice!

Legenda narodne muzike se za života u intervjuima sa radošću sećao malog Stefana, koji je tokom odrastanja trenirao vaterpolo u "Partizanu", pa je znao da kaže:

- On je tada bio mali, bucmast, jak klinac, a njegov otac je bio moj veliki prijatelj. Sećam se da je uvek imao neku belu kecelju. Otac ga je naučio da seče meso i on je to stvarno znao da radi kao veliki i ozbiljan mesar. Ja sam ga uvek častio i kupovao mu slatkiše. Bio mi je strašno drag, jer je bio jedna velika dobrica.

Foto: Aleksandar Jovanović/printscreen

Pokojna legenda narodne muzike

Na pitanje da li je zaista najviše voleo da u "Maratoncu" jede jagnjeće i praseće nogice, kako je mali Totić ispričao, Šaban je odgovorio:

- Tačno je. Stefan je baš znao da ih pripremi kako valja!

Pečenjara Stefanovog oca se u međuvremenu zatvorila i Šaban nije znao da je nekad simpatični, bucmasti dečak zaplovio u ozbiljne kriminalne vode.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ULAŽE SE NOVA ŽALBA, TURČINU ZA ŠABANOVU SMRT PRETI DUŽA ROBIJA! Porodica preminulog klavijaturiste odlučila da se bori!
Estrada

ULAŽE SE NOVA ŽALBA, TURČINU ZA ŠABANOVU SMRT PRETI DUŽA ROBIJA! Porodica preminulog klavijaturiste odlučila da se bori!

Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić izgubili su život 17. februara 2019. godine u teškoj saobraćajki koju je u nemačkoj izazvao Turčin Alsin Levent koji je za ovo delo osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, a nakon toga mu je kazna smanjena na samo tri godine. Međutim, sada bi moglo da dođe do promene jer se porodica Mirsada Kerića ne miri sa ovom odlukom.

20.02.2023

07:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07