• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Branković

25.07.2023

13:07

Kao da nam je pucalo pod prozorom! Meštani Hajdukova u strahu nakon novog okršaja migranata: Kao rat!

Tanjug/Shutterstock

Vesti

Kao da nam je pucalo pod prozorom! Meštani Hajdukova u strahu nakon novog okršaja migranata: Kao rat!

Podeli vest

Državljanin Avganistana ubijen je sinoć u oružanom okršaju migranata u naselju Hever šoru, koji se nalazi daleko od samog naseljenog mesta, kod Subotice.

Policija je izašla po prijavi građana koji su čuli pucnjavu noćas i pretragom terena zatekla beživotno telo Avganistanca u blizini auto-puta, saopštio je MUP.

Iz subotičke bolnice naknadno je prijavljeno da se kod njih nalazi još jedan povređeni migrant.

Tokom ove pucnjave niko od naših državljana nije povređen, niti su naši građani bili neposredno ugroženi, preneli su lokalni mediji.

Tokom noći i od jutros, na tom području su pripadnici Žandarmerije i Policijske uprave u Subotici koji, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti pucnjave.

- Živim 500 metara od mesta gde se to sinoć izdešavalo. Čulo se kao da se pucalo pod našim prozorom...Trče, deru se, ne možeš znati šta mu je na umu... Strašno - rekla je za Informer jedna meštanka i dodala da su migranti u prigradskim delovima Subotice sve slobodniji.

Nakon pucnjave Hajdukovo je bilo pusto, kaže nam još jedna meštanin, jer su stanovnici zatvorili vrata i prozore zbog straha za sopstvene živote i nisu izlazili napolje. Rafalna paljba čula se veoma dugo i zvučali su ako da su blizu, dodaju i kratko kažu:"Kao rat."

Za sada ne znamo ni identitet nastradalog, niti izvršioca, koji još nije uhvaćen. Nadamo se da ćemo posle podataka dobijenih iz Preševa i drugih prihvatnih centara uspeti utvrdimo identitet nastradalog lica – potvrdio je Miroslav Krkelić, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva, za Subotica.com

Ovo nije jedina pucnjava koja se tokom noći dogodila. Kako navode lokalni meidji, pucalo se i u Kikindi, na Paliću, Horgošu i u Subotici.

Podsetimo, krajem juna ove godine, na graničnom pojasu sa Mađarskom, u naselju Makova sedmica, oko 4 ujutru začuli su se rafalni pucnji iz automatske puške. Meštani su tada svedočili da je paljba trajala skoro 2 sata. Sukobile su se dve grupe migranat, iz Maroka i Avganistana.

Takođe, policija u saradnji sa Žandarmerijom, u nekoliko navrata je kontrolisala ove i okolne delove Subotice i ilegalne migrante prevozili u prihvatne centre.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31