• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć. - J. R.

31.07.2023

16:29

Evo šta se stvarno desilo na ringišpilu u Grockoj! Povređene tri osobe, za sve je kriva patka  (FOTO)

Informer.rs

Vesti

Evo šta se stvarno desilo na ringišpilu u Grockoj! Povređene tri osobe, za sve je kriva patka (FOTO)

Podeli vest

Devojka J. S. (19) je zadobila povredu glave, A. LJ. (16), je povredila skočni zglob, a mladić N. B. (20), povredio je glavu u nesreći koja se desila na ringišpilu u Grockoj u okviru manifestacije "Gročanske svečanosti".

Kako smo saznali, nesreća se dogodila sinoć oko pola sata posle ponoći tokom "Gročanskih svečanosti".

- Jedna devojka je bila na ringišpilu prilikom hvatanja igračke na kanapu povukla je šipku i tom prilikom šipka je pala i povredila tri osobe. Radnik je, verovatno greškom malo više spustio kanap - objasnio je naš sagovornik upoznat sa slučajem i dodao:

Foto: Informer.rs

 

- Odgovornost je na vlasniku ringišpila. On ima sve ateste i rešenje od Odeljenja za građevinsko-urbanističke poslove. Dao je izjavu u policiji, prema mojim informacijama deca su, srećom lakše povređena - rekao je naš sagovornik. 

Vasnica ringišpila koju su novinari zatekli pored sprave za medije je dala kratku izjavu.

"Ringišpil je potpuno ispravan, ništa se nije polomilo, ni otkačilo. Deca su se bacala. Jesu jesu poštovala pravila, ali su se bacala, a ringišpil i služi za to", kazala je za Telegraf.rs uznemirena žena. 

Prema saznajima portala, za sve je kriva gumena patka!

- Jedan mladić je na ringišpilu gurnuo devojku da dohvati gumenu patku. Tada se kanap namotao oko noge toj devojci kojim je bila vezana lutka i oborio metalna vešala koja drže tu lutku,  a ona je povredila ostale - kaže izvor iz Grocke za informer.rs.

Policija je obavila uviđaj, nadležni organi će utvrditi šta se tačno dogodilo i čija je odgovornost. 

Lakše povredđeni su  J.S (19), A.LJ (16) i N.B (20), koji su nakon pregleda u zdravstvenim ustanovama otpušteni na kućno lečenje.  

Do nezgode je došlo usled nestručnog rukovođenja ringišpilom od strane radnika K.J.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uzeli su izjave od učesnika i očevidaca nezgode.
Inspekcija Gradske opštine Grocka izašla je na teren i utvrdila da vlasnici zabavnog parka, preduzeće ”Ivan Diskomatik 012”, poseduju sve potrebne dozvole za rad.
 
Kako je izjavio predsednik opštine Grocka, Dragan Pantelić, opština je kontaktu sa porodicama povređenih i spremna je da im pruži neophodnu pomoć.
 
- Nažalost, zbog nemarnosti radnika, došlo je do povrede tri mlade osobe. Oni su sada dobro i nalaze se na kućnom lečenju. Lično sam u kontaktu sa njihovim porodicama i spremni smo da im pružimo svu neophodnu pomoć - izjavio je Pantelić.

 
Pantelić je naložio da ringišpil hitno bude uklonjen sa manifestacije ”Gročanske svečanosti” i izrazio nadu da će istražni organi u što kraćem roku utvrditi sve pojedinosti koje su dovele do ovog incidenta.
 
 - Povređenim mladim ljudima želim brz oporavak, zaključio je Pantelić.

Inače, u sredu  2. avgusta na Dunavskom keju u okviru "55. Gročanskih svečanosti“ održaće se tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe u organizaciji GO Grocka i Nautičko-ribolovačkog udruženja "Dunavac-Gročica“ iz Grocke. 

Naveče, na Dunavskom keju nastupiće pevačica Ana Bekuta sa orkestrom Ace Sofronijevića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija