• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

10.08.2023

14:06

Tri godine od Mitićeve otmice i ubistva! "Soprano posao" organizovao Belivuk

Informer/Fotomontaža

Vesti

Tri godine od Mitićeve otmice i ubistva! "Soprano posao" organizovao Belivuk

Podeli vest

"Soprano posao" bio je naziv grupe u zaštićenoj aplikaciji "Skaj" preko koje su se, kako se sumnja, članovi kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dogovarali oko otmice i ubistva Nikole Mitića (33) 10. avgusta 2020. godine.

Soprano je bilo Belivukovo kodno ime na ovoj platformi, a ekipa je formirana jer se sumnjalo da suprotna grupa, bliska "škaljarcima", hoće da ga ubije!

Za kidnapovanje i ubistvo Mitića, inače bliskog prijatelja Lazara Vukićevića, u toku je sudski proces pred većem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu. Za njegovo, ali i smaknuće još najmanje šestorice mladića, optuženi su Belivuk, Miljković i još nekolicina članova grupe.

Kobnog jutra, pre tri godine, Mitić je krenuo u grad da se nađe na sestrom. Na dogovoreno mesto nikada nije stigao. U trenutku nestanka, kako je pisalo na na sajtu "Nestali.rs", prema opisu članova porodice, na sebi je imao tamnu majicu kratkih rukava, teget šorts i bele patike.

- Mitić je poslednji put viđen oko 16 časova - podaci su iz istrage, gde se dodaje:

- Njegov mobilni telefon je bio uključen do 17 časova, a onda je i on ugašen. Prikupljeni su materijalni tragovi, koji ukazuju da su njegov nestanak i ubistvo organizovali Belivuk i Miljković i članovi njihove grupe.

Kidnapovanje ovog mladog Beograđanina bilo je gotovo u senci nestanka Gorana Veličkovića Goksija, koje se dogodilo u samo nekoliko dana razmaka. Veličković je nestao nedelju dana ranije, 3. avgusta, u otprilike isto vreme, oko 16.30. Mediji su se tada više bavili ovim navijačem Partizana nego Mitićem.

Ipak, tokom procesa ovoj kriminalnoj grupi, okrivljeni saradnici, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, otkrili su detalje otmice i zverskog ubistva Mitića u kući strave u Ritopeku. Posredstvom međunarodne pravne pomoći, Tužilaštovo za organizovni kriminal dobilo je i fotografije iz skaj-aplikacije, na kome se Mitić vidi živ, a potom i mrtav - pišu Novosti.

OPTUŽENI

Za otmicu i ubistvo Nikole Mitića optuženi su Veljko Belivuk, Marko Miljković, Miloš Budimir, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, Aleksa Stošić, Vladimir Grek, Vlade Draganić, Nikola Spasojević i Senad Rešović. Trojica od njih, Lalić, Hrvatin i Spasojević, priznali su učešće u ovom, ali i drugim ubistvima i detaljno opisali kako su zločini počinjeni. Prvi je sklopio sporazum sa Tužilaštvom na 18, drugi na 15, a treći na 14 godina robije.

O samoj otmici, Hrvatin je ovako pričao u sudnici broj jedan Specijalnog suda:

- Ugledali smo crnu "hondu". Pratili smo je, i onda su oni na Dedinju odradili otmicu Nikole Mitića i doveli ga u restoran na stadion. Tu sam mu postavio tri pitanja: što nas prati, za koga to radi i da li zna za Aleksandra Šarca. Odgovorio mi je da radi za Lazara Vukićevića, a da za Šarca ne zna. Tada je Miljković uzeo Mitićev telefon i krenuo da se dopisuje sa Lazarom. Vukićević je znao da razgovara sa Miljkovićem, koji mu je rekao da će pustiti Mitića. Tada mu je Lazar rekao da nema veze sa njihovim praćenjem, a kada mu je Miljković zapretio kratko mu je odgovorio: "Jurićemo se..."

Nekoliko sati kasnije Mitić je prebačen u kuću strave i u tajnoj prostoriji brutalno ubijen. Okrivljeni saradnik Hrvatin je pozvan da dođe do vikendice i, kako je objasnio, tada je prvi put ušao u "klanicu", da pomogne oko uklanjanja tela.

- Znao sam da postoji ta prostorija, jer mi je Miljković govorio kao da je iz "Netfliks" filmova - opisao je Hrvatin i dodao:

- Delove tela smo uklanjali goli, samo u donjem vešu, sa rukavicama na rukama i čizmama na nogama, da ne ostanu tragovi. Posle bismo se istuširali u kući. Miloš Budimir mi je pokazivao na koji način da sečem delove tela. Ostaci bi bili upakovani u šest džakova i bacani u Dunav.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija