• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

14.08.2023

19:00

Tina Tintor živa izgorela! NFL zvezda koja je skrivila udes dobila tri godine zatvora - rođak besan: "Nameštaljka"

printskrin jutjuba

Vesti

Tina Tintor živa izgorela! NFL zvezda koja je skrivila udes dobila tri godine zatvora - rođak besan: "Nameštaljka"

Podeli vest

Henri Rags III, bivša NFL zvezda, osuđen je protekle nedelje zbog izazivanja stravične saobraćajne nesreće u Las Vegasu, u kojoj su poginuli Srpkinja Tina Tintor (23) i njen pas Maks.

Prema sporazumu o priznanju krivice sa kancelarijom okružnog tužioca, Rags je pristao da odsluži desetogodišnju zatvorsku kaznu, uz uslovni otpust nakon tri godine. Tinina porodica ističe da je presuda sramna, kao i da se iza svega krije niz korupcije i podmetačine.

Rags je priznao da je novembra 2021. godine bio za volanom svoje korvete i vozio 250 km/h, kada se zakucao u automobil u kom su bili Tina i Maks. Auto se zapalio, a ona i pas su izgoreli.

- Ranije sam rekao da se neću oglašavati dok suđenje ne bude gotovo, a sada… Sada ne znam šta da kažem. Sramota je kako je sve izmanipulisano i inscenirano. Ni u Americi provosudni sistem nije kakav se očekuje, a sada imate i dokaz. Tri godine za ubistvo, pa to nema nigde! Rekao sam da neću da pričam, ali ne mogu da ćutim na nepravdu. Iako mi se od početka nije svidelo kako teče suđenje, mislio sam da ipak neće doći do ovakvog kraja - navodi rođak nastradale Srpkinje.

Foto: AP/Tanjug

Osumnjičeni Rags nakon nesreće

Tinin rođak ističe da je siguran da je javni tužilac korumpiran.

- Pa advokat okrivljenog Ragsa je davao donacije tužiocu. Video sam kako teče suđenje i istraga, ali je postojala nada da će suđenje ipak biti pravedno, odnosno da će odgovarati za ubistvo, a ne za nesreću. Tužno je i žalosno da život jedne devojke vredi novac. Njegov advokat, David Česnof je donirao oko 30 hiljada dolara, i to je ono što se zna javno - kaže on.

On ističe i da je Česnof koji je branio NFL zvezdu poznat kao advokat koji nije izgubio nijedan spor, ali i da brani samo uticajne ljude.

- Od samog početka sam pričao da tu postoji problem, video sam kako teče slučaj, koliko je sve traljavo, međutim, niko mi nije verovao, kao da su me svi ignorisali. Pre samog kraja suđenja, pričao sam sa javnim tužiocem. Obećao mi je da ne postoji mogućnost za dogovorom, da neće podleći pritiscima advokata osumnjičenog Ragsa, i upravo se to dogodilo - priča on i dodaje:

Foto: Printskrin

Tina Tintor

- Svaka javna ličnost koja prekrši zakon u Las Vegasu uzima Davida Česnofa za branioca. U svakom slučaju, pokazali su raniji primeri, optužnica bude odbačena iako imaju sve dokaze protiv optuženog. Zna se i da je advokat Česnof imao kancelariju sa bivšim gradonačelnikom Las Vegasa, Oskarom Gudmenom. Javna je tajna da su ih svi u Las Vegasu zvali "mafijaški advokati". Sve to dovodi do činjenice da je ishod i u ovom slučaju bio i više nego očigledan - tvrdi on.

Užasnuti rođak navodi i da je i sa Tininom mamom i bratom smanjio kontakt jer je ogorčen.

- Kako sam saznao da su pristali na dogovor sa tužiocem i osumnjičenim, ja sam odlučio da se povučem. Iako mislim da su bili obmanuti od strane njihovog advokata, koji je takođe povezan sa javnim tužiocem jer svaki put kada sam pokušao da skrenem pažnju šta nije u redu sa istragom ili slučajem, on je to ignorisao i tvrdio kako to nije istina - kaže rođak nastradale Tine.

Foto: ap photo

 

Sagovornik tvrdi da je advokat osumnjičenog na suđenju rekao i da policajci nisu imali osnova da pretresaju Ragsa nakon nesreće.

- Kad se dogodila nesreća, policajci koji su utvrdili ko je izazvao nesreću, po zakonu su imali pravo da ga pretresu i uzmu uzorke krvi na analizu. Međutim, Česnof je tvrdio da policajac nije imao pravo da to učini i da traži da mu se uzme krv. To je laž. Rekao je da su policajci napravili grešku i da zato ne mogu da koriste te dokaze. Zato su napravili dogovor da Ragsu smanje kaznu sa prvobitnih 50 godina zatvora, na 3 godine. Zato sumnjam da su iskoristili dobrotu Tinine majke i brata. Njihov advokat im je rekao da nemaju nikakve šanse da to ospore i da je najbolje da se dogovore - besno kaže sagovornik.

Henri Rags III osuđen je za teške telesne povrede, umesto za ubisto, navodi rođak.

- Nakon što je plaćena kaucija za njega, tokom boravka u kućnom zatvoru, on je išao u Kaliforniju. Tamo je boravio mesec dana, bez ikakvog objašnjenja. Tek pre nekoliko dana, na suđenju, saznali smo da je navodno imao posttraumatski stresni poremećaj (PTSD), zbog čega je tamo išao kod psihijatra. Zamislite koje su to laži! Pa zar u Vegasu nema doktora i psihijatra već je morao baš u Kaliforniju? - kaže rođak i dodaje da je nesreća u kojoj je Tina nastradala najpre delovala kao jasan slučaj da se dokaže, da bi se na kraju ispostavilo da je toliko komplikovano.

Foto: ap photo

 

Podsetimo, Tina Tintor (23) rođena je u bivšoj Jugoslaviji. Nakon bombardovanja, 2000. godine, njeni roditelji sele se u SAD, sa Tinom i njenim mlađim bratom.

Tina je završila srednju školu, a posebnu ljubav gajila je ka svojim psima i mačkama. Želela je da bude medicinska sestra, a onda se predomislila i fokusirala se na kompjutere.

Kobne noći, nakon nesreće koju je izazvala bivša NFL zvezda, Tinin auto se zapalio, a ona je u njemu ostala zaglavljena sa svojim psom. Prizor je bio strašan, devojka je vrištala u buktinji, a niko nije mogao da joj pomogne.

Henri Rags III pušten je kući samo dan nakon nesreće. Iz pritvora je izašao uz kauciju od 150.000 dolara. Optužen je za više krivičnih dela, uključujući vožnju pod dejstvom alkohola koja je imala smrtni ishod i bezobzirnu vožnju. Na kraju je osuđen samo za teške povrede.

U trenutku nesreće Rags nije alkotestiran, a dva sata nakon nesreće, kada su mu izvadili krv na analizu, imao je 0,161 promil alkohola u krvi, što je dvostruko više od zakonske granice u Nevadi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Presuda za smrt mlade Srpkinje u Americi! Osuđena bivša sportska zvezda!
Hronika

Presuda za smrt mlade Srpkinje u Americi! Osuđena bivša sportska zvezda!

Bivša NFL zvezda Henri Rags III osuđen je danas zbog izazivanja stravične saobraćajne nesreće u Las Vegasu, u kojoj su poginuli Srpkinja Tina Tintor i njen pas Maks. Prema sporazumu o priznanju krivice sa kancelarijom okružnog tužioca okruga Klark, Rags je pristao da odsluži 10-godišnju zatvorsku kaznu, uz uslovni otpust nakon tri godine.

09.08.2023

18:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija