• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

18.08.2023

14:56

Tragična sudbina vatrogasca heroja! Spasavao ljude iz ruševina, a poginuo na proslavi rođendana

Privatna arhiva

Vesti

Tragična sudbina vatrogasca heroja! Spasavao ljude iz ruševina, a poginuo na proslavi rođendana

Podeli vest

Milan Mladenović (34) vatrogasac-spasilac iz Negotina i vođa Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, vatrogasno spasilačkog bataljona u Boru, koji je poginuo kada je na proslavi rođendana kod prijatelja, okliznuo, pao u bazen, udario glavu i tom prilikom polomio vrat, pre pola godine spasavao ljude iz ruševina nakon razornog zemljotresa u Turskoj

Milan Mladenović je u februaru bio deo tima spasilaca iz Srbije koji su upućeni u grada Hataj u Turskoj, na granici sa Sirijom gde je razorni zemljotres sravnio sa zemljom više gradova.

Tokom akcije u Turskoj Milan je tada rekao da su on i trojica njegovih kolega iz Bora i Negotina deo tima vatrogasaca spasilaca koji je upućen da pomogne unesrećnima u zemljotresu. 

- Učestvujemo u potragama za spašavanjem živih lica i stradalih. Koristimo opremu za vizuelnu detekciju žrtava, u sovm timu posedujemo i sapsilačkog psa i sotaćemo ovde sve dok to bude potrebno - izjavio je tada  Milan Mladenović za medije.

Foto: facebook.com

 

 

Inače tokom svog angažovanja u Turskoj srpski spasilački timovi spasili su tri osobe. Naš tim je tada iz ruševina nakon 108 sati izvukao sedamnaestogodišnju devojku, ako i dve osobe koje su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija.

Zbog herojskog držanja i spasavanja ljudi iz ruševina ne misleći ni jednog trenutka o svom životu, Milan je s svojim kolegama iz spasilačkog tima Srbije, nagrađen za nesebično zalaganje i hrabrost.

Kako je za Informer rekao Milanov kolega:" Poginuo je hrabar čovek i vrhunski vatrogasac, koji je išao tamo gde neko ne bi nogu stavio. Ulazio je u vatru i svuda gde treba, ne misleći na svoj život."

Iza tragično nastradalog heroja vatrogasca ostala su supruga i dve ćerke, starija koja treba da krene u srednju školu i mlađa koja ima samo godinu dana. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija