• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

24.08.2023

15:16

Lažni monah devojčicu nagovarao na blud, dete u suzama počelo da beži! Bludnika hteli da linčuju

Shutterstock

Vesti

Lažni monah devojčicu nagovarao na blud, dete u suzama počelo da beži! Bludnika hteli da linčuju

Podeli vest

Slučaj polnog uznemiravanja u selu kod Čačka šokirao je javnost. Muškarac (62) koji je nasrnuo na trinaestogodišnju devojčicu se nalazi u pritvoru i još uvek se čeka odluka tužiova Osnovnog javnog tužilaštva. Lokalni sveštenik tvrdi da lažni monah godinama obmanjuje seljane, na šta on upozorava na propovedima

- Posle liturgije meštanima govorim i o štetnosti nadrilekarstva koje je u našem selu toliko očigledno, ko se još vodom izlečio!? A što se monaha Ilije tiče, zar zaista verujete da postoji manastir koji bi njemu dozvolio odsustvo po nekoliko meseci koliko provede u gostima kod travarke, ako uopšte tako mogu da je nazovem - kaže lokalni sveštenik u ovom selu.

Agonija kroz koju je dete prošlo opisala je komšinica koja je naišla u trenutku kada se dete otrglo iz kandži zlostavljača. Iz Mileševske eparhije se još uvek nisu izjasnili da li I.J. ima bilo kakve veze sa crkvom, budući da se u selu predstavlja kao "monah Ilija" iz Prijepolja.

- Išla sam ulicom kada je na mene naletela komšinicina praunuka, sva u suzama, potpuno izbezumljena, vrišteći i zapomažući. Pokušala sam da je smirim i pričam sa njom, ali je to u prvi mah bilo nemoguće jer je dete plakalo i bilo potpuno van sebe - priča komšinica R.S. koja je bila prisutna i kada su ostale komšije priskočile u pomoć.

- Nasrtaj na dete se odigrao u komšinicinom dvorištu, gde je monah bio u gostima. Devojčica se vraćala iz prodavnice kada je on zaustavio na putu i počeo da je ispituje, najpre za mamu, tatu, školu... Dete kaže da je tada pozvao da sedne i predahne, a ona je pristala. Inače monaha Iliju znamo svi u selu, jer na imanje kod komšinice koja se predstavlja kao travarka dolazi godinama i ostaje po par meseci.

Tek što je sela na stepenice, dete kaže da joj je prišao i počeo da priča za nju neverovatne stvari. Rekao joj je da ona sada ulazi u pubertet i da će uskoro početi da se se..a sa mladićima, ali da to nikako ne čini sa mlađima, jer su oni neiskusni i grubi, a to može da je boli.

Kazao joj je i da je najbolje da to proba sa nekim starijim, kao što je on i da će on biti pažljiv. Devojčica kaže da je tada krenula da beži, ali da je on ščepao i krenuo da dodiruje po grudima i genitalijama - priča usplahireno žena, dodajući da sumnja da je zbog prisustva starijih komšija, dete isptičalo samo deo agonije. Naša sagovornica kaže da su meštani istog trenutka pozvali detetovu prabaku sa kojom živi, a potom i policiju. 

- Međutim, tada se dogodio novi incident. Komšinica kod koje je monah odseo ga je sakrila u kući i čak je ušla u svađu sa nama braneći ga rečima da je devojčica sve to izmislila. Samo zahvaljujući prisebnosti nekolicine seljana, travarka i monah nisu prebijeni - priča ogorčeno ova žena.

Foto: Miloš Rafailović/printscreen

 

 

Ona veruje da će se tokom ove istrage potegnuti i pitanje "nadrilekarstva" koje se godinama obavlja na imanju travarke.

- Mi smo svi u strahu, jer ovde dolaze razni ljudi. Dolazili su rođaci nevoljnika kojima je travarka uzimala silne pare, a oni preminuli. Rodbina je dolazila i tražila novac natrag, umalo jednom nismo izginuli.

Svi u komšiluku znamo da travarka leči nekakvom vodom koja navodno izvire na njenom imanju, a tu vodu u bazene dovoze cisternama iz JKP "Vodovod" u Čačku, to svi u selu znaju- priča naša sagovornica dodajući da su zdravstveni tretman kod njihove komšinice prošli mnogi poznati političari, zajedno sa članovima svojih porodica.

Iz Eparhije mileševske se još uvek nisu oglasili po pitanju I.J., koji se meštanima predstavljao kao kaluđer jednog manastira u prijepoljskom kraju. Sanas bi trebalo da se oglasi i OJT u Čačku, čiji tužilac je saslušao osumnjičenog za nedozvoljene polne radnje prema detetu. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija