• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

08.09.2023

16:50 >> 16:56

Kobno noćno kupanje?! Od Stefana ni traga ni glasa, na obali Dunava ostala njegova odeća!

printscreen

Vesti

Kobno noćno kupanje?! Od Stefana ni traga ni glasa, na obali Dunava ostala njegova odeća!

Podeli vest

Od pre dva dana traje potraga za nestalim mladićem iz Kladova Stefanom Ć.(23) koji je nestao bez traga u sredu nešto pre ponoći , koji još uvek nije nađen.

Iako je zvanično sezona kupanja na Kladovskoj plaži završena  početkom septembra,  poneki Kladovljani još uvek ovo lepo vreme  koriste da se osveže pa u večernjim satima prošetaju i posede na Dunavskom keju.

Stefan Ć. (23) se te večeri upustio u noćno kupanje, ali iz vode Dunava nakon nekog vremena nije izašao. Njega su poslednji put primetili mladi Kladovljani koji su u društvu sedeli na Dunavskom keju.

On nije bio sa njima, ali su primetili kada je zaplivao. Nakon nekog vremena bilo im je sumnjivo što ga nema ni u vodi ni na obali . U panici su pozvali policiju i vatrogasce, a ubrzo se tu našla i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Kladovo kao i zabrinuti meštani. 

Foto: A.P.

 

 

-  Primetio sam da je ušao u vodu , zaplivao , ali u trenutku sam pogledao i vidim nema ga. Pomislio sam da roni. Kada sam opet onako po inerciji bacio pogled u tom pravcu nije ga bilo, nije ga bilo ni na obali.  To već nije bilo normalno , kaže jedan od očevidaca.

U potragu za nestalim Stefanom Ć. se krenulo odmah . Čim se vest proširula čitavu noć se uključila policija, famijila, prijatelji i meštani Kladova. Na obali se nalazila samo njegova garderoba u kojoj se zatekao, bermude u kojima je bio mobilni telefon i cigarete , nedaleko majica i papuče.

Kako rezultata nije bilo, ukazala se potreba da se u sve uključe stručni organi pa je tokom jutra stigla i ronilačka ekipa Žandarmerije MUP-a. Detaljno se pretražilo  Dunavsko dno , čitavo priobalje na tom potezu plaže,ali prema poslednjim saznanjima iz Policijske uprave u Boru, telo nije nađeno i za nestalim Stefanom se još uvek traga.

- Kad je Dunav u pitanju to je sva teže jer voda nosi. Šta se to dešava sa tim mladim ljudima ne znam. Kupanje noću je uvek rizik jer se gubi orjentacija . A Dunav je opasna reka. Ima i virova, svega. Da li je dečko  bio pripit ili ga je nešto mučilo  ko zna, ali žalost je velika , jer je to mlad život.  

Foto: LJ.S.

 

 

Voleo bih da je nekuda otišao, ali bez garderobe teško. Čujem, priča se sada  da je dete iz porodice razvedenih roditelja i da je malo bio  problematičan dečko. Ko zna da li je tako ili ne, kako god, ovo nije trebalo da se ovako desi , kaže stariji meštanin Kladova.

Inače, prema saznanjima poznavalaca prilika na Dunavu, pronalazak tela utopljenika u delu Kladovskog toka reke zavisi od brzine protoka vode.  Plovni tok Dunava je sa Rumunske strane . Stoga je voda u ovom delu Đerdapskog jezera mirnija, pa je jedino moći telo utopljenika pronaći ukoliko se zakači za nesto u predelu bližem obali ili ga prolaskom broda izbaci okretanje elise.  Sada je nešto i viši vodostaj Dunava, voda je u nadolasku još uvek su visoke temperature.

Uostalom akvatorija plaža u gradovima pored reka pravi  se upravo tamo gde se ne nalazi plovni tok, pa je kod Kladova, voda malo mirnija objasnili su nam oni koji najviše vremena provode radeći na Dunavu.    

                                                                        


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija